İzmit Belediye Başkanı Hürriyet: "İnsana Dokunan Yatırımları Öncelik Olarak Gördük" - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet: "İnsana Dokunan Yatırımları Öncelik Olarak Gördük"

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet: "İnsana Dokunan Yatırımları Öncelik Olarak Gördük"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, nisan ayı meclis toplantısında 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nu sundu. Başkan Hürriyet, “'Ben yaptım oldu' mantığıyla değil; doğru yatırım, akılcı yatırım ve en önemlisi de insana dokunan yatırımları öncelik olarak gördük” dedi.

11.04.2023 16:42  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, nisan ayı meclis toplantısında 2022 Yılı Faaliyet Raporu'nu sundu. Başkan Hürriyet, "'Ben yaptım oldu' mantığıyla değil; doğru yatırım, akılcı yatırım ve en önemlisi de insana dokunan yatırımları öncelik olarak gördük" dedi.

İzmit Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantısının ikinci birleşimi birinci oturumu yapıldı. Toplantıda 2022 yılı Faaliyet Raporu'nu sunan Başkan Hürriyet, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz sene de 'Gülümse İzmit' çalışma anlayışımızın altını dolduracak çalışmalara imza attık. Her zaman söylüyorum ve söylemeye devam da edeceğim; biz hiçbir zaman 'Ben yaptım oldu mantığıyla' değil, vatandaşlarımızın, STK'ların, kent paydaşlarımızın fikirlerini önemsedik. Hep halkımızla birlikte karar vermeye devam ettik.

"İNSANA DOKUNAN YATIRIM"

Doğru yatırım, akılcı yatırım, en önemlisi insana dokunan yatırım. İnsanlarımızın sorumluluklarını hafifleten, bu ekonomik zorlu koşullarda hayatlarını kolaylaştıracak insana dokunan yatırımları eğitimden yaşam kültürüne kadar halkımızın fayda sağlayabileceği hizmetleri, yine halkımıza birlikte karar verdik. İzmit Belediyesi 2022 yılı İdare Faaliyet Raporu'muzda, tüm olumsuzluklara rağmen Amaç Gerçekleşme Oranı yüzde 95.71 olarak ölçülmüş, 2023 yılında hem mevcut oranın artırılması hem de değişen ve gelişen küresel amaçlara tam uyum sağlanması amaçlandı.

"BAŞARILI BİR TABLO OLUŞTURDUK"

Ayrıca mali tablomuza baktığımızda 2022 yılı itibarıyla faaliyet giderimiz; 572 milyon 973 bin 267 lira, faaliyet gelirimiz 613 milyon 482 bin 223 lira. Bu rakamlara baktığımızda 40 milyon 508 bin 955 lira olumlu faaliyet sonucu oluştuğunu görüyoruz. Ülkemiz sürekli olarak mali anlamda öngörülemeyen günler yaşamaya devam ediyoruz. Dolar 2021 yılbaşında 7 lira 30 kuruşken, 2021 Aralık ayında 13 lira 32 kuruş oldu. Doların şimdiki rakamı 19 lira 20 kuruş. Elektrik giderimiz 2019'da 250 bin iken bugün 1 milyon 250 binin üzerine çıktı. Bütün cari giderlerimiz ciddi anlamda arttı. Bu mali tablolar eminim ki diğer tüm kurum ve kuruluşları yorar hale gelmiş durumda. Hizmet götürme anlamında da bazen bizlere ciddi sıkıntılar da yaşatıyor. Buna rağmen veriler ölçeğinde başarılı bir tablo oluşturduğumuzu düşünüyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel İzmit Belediye Başkanı Hürriyet: 'İnsana Dokunan Yatırımları Öncelik Olarak Gördük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement