İzmit Eğitim Kampüsü'nde İmzalar Atıldı - Son Dakika
Yerel

İzmit Eğitim Kampüsü'nde İmzalar Atıldı

İzmit Eğitim Kampüsü\'nde İmzalar Atıldı

Kocaelİ’nin İzmit ilçesinde bulunan İzmit Cezaevi’nin yıkılmasıyla boşalan alana yapılacak olan 64 derslikli Eğitim Kampüsü’nde imzalar atıldı.

06.08.2015 15:50

Kocaelİ'nin İzmit ilçesinde bulunan İzmit Cezaevi'nin yıkılmasıyla boşalan alana yapılacak olan 64 derslikli Eğitim Kampüsü'nde imzalar atıldı.

İzmit Kuruçeşme mahallesi D-100 üzerinde bulunan ve yaklaşık 2 ay önce yıkılarak boşaltılan eski İzmit C Tipi Kapalı Cezaevi alanına yapılacak olan İzmit Nuh Çimento Eğitim Kampüsü projesi başlıyor. Projeyle ilgili protokol Kocaeli Valiliği'nde düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediyesi Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Tevifik Bilgin, şirket CEO'sı Kamil Gökhan bozkurt, şirket Yatırım Müdürü İlker Avcı ile proje mimarları katıldı.

Toplamda 64 derslikli iki okulun yer alacağı projede 1 spor salonu, çok amaçlı salon, kütüphane ve laboratuvar yer alacak. Toplamda 16 dönümlük alan üzerinde inşa edilecek Eğitim Kampüsü'nün 11 milyon 200 bin TL'ye mal olması bekleniyor.

Protokol imza töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Böylesi sosyal katkılar sağlanması bizim ve ilimiz için çok önemlidir. İzmit Merkezi'nde cezaevimiz uzun yıllardır kaldırılmak isteniyordu. Geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleştirdik. Yatırım için hazır hale getirildi. İlk günden bu yana kentin tüm dinamikleri buranın eğitim alanı haline getirilmesini istedi" dedi.

Vali Güzeloğlu'nun ardından bir sunum yaparak proje hakkında bilgi veren İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, kurulacak olan kampüs alanına şehir merkezinde bulunan 3 okulun taşınacağını ifade etti. Alana yapılacak komplekste Kız Meslek Lisesi'nden bin 400, İzmit Lisesi ve Gazi liselerinden ise bin 440 öğrenciye eğitim verileceğini söyledi. Karabayır ayrıca, projede 350 kişilik konferans salonu ve 1000 kişilik spor salonu yapılacağını, yapılacak olan kampus ile eğitim alanında önemli bir adım atılacağını sözlerine ekledi.

İmza töreninde söz alan ve projenin paydaşlarından biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, projenin kente değer kazandıracağını ve eğitim alanındaki kaliteyi arttıracağını dile getirdiler.

Son olarak söz alan Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin, Fabrikanın kuruluşundan bu yana kurulan Vakıf'a kar oranın yüzde 40'ının aktarıldığını belirterek, "Bu alanın önemi eskiden cezaevi olmasıdır. Böyle önemli bir alana okul yapmak bizim önemli. Son iki yıldır vergi rekortmeni olan bir kurum olarak halkın desteğini de almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve katılımcı protokol üyelerinin projeye imzalamasının ardından tören sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Eğitim Kampüsü'nde İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement