Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175'inci Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175'inci Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175\'inci Yıl Dönümü

Yalova'da da tören düzenlendi.

14.06.2014 18:01

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175'inci yıl dönümü nedeniyle Yalova'da da tören düzenlendi.

İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen tören, kutlama mesajlarının okunmasıyla başladı. Ardından en genç personel Teğmen İbrahim Uludağ, bir konuşma yaptı.

Yalova Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan ise şunları kaydetti:

"Bugün mensubu olmakla her zaman onur duyduğumuz kurulduğu günden bugüne yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden Jandarma teşkilatının 175'inci kuruluşu yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. 175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz."

Tören, jandarmanın kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir, resim, fotoğraf ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Öğrencilere ödüllerini Yalova Valisi Esengül Civelek takdim etti.

Jandarma Marşı'nın okunmasıyla süren programda tören geçişinin ardından araç, silah-teçhizat ve fotoğraf sergisi gezildi.

Törene, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutan Vekili Deniz Albay Erdoğan Gül, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Yalova İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel de katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175'inci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement