Jeotermalli Şehir Isıtmasında Türkiye'ye Örnek Oldu - Son Dakika
Yerel

Jeotermalli Şehir Isıtmasında Türkiye'ye Örnek Oldu

Jeotermalli Şehir Isıtmasında Türkiye\'ye Örnek Oldu

Aydın Sultanhisar'ı jeotermal enerjiyle ısıtmayı hedefleyen Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve 5 kişilik meclis üyesi, jeotermalle ısıtmada ilçeler bazında Türkiye rekortmeni Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ı makamında ziyaret ederek görüş...

14.12.2012 13:45

Aydın Sultanhisar'ı jeotermal enerjiyle ısıtmayı hedefleyen Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve 5 kişilik meclis üyesi, jeotermalle ısıtmada ilçeler bazında Türkiye rekortmeni Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Simav'ın 1992 yılından bu yana şehir merkezine 5 kilometre mesafedeki Eynal Kaplıcalarında yerin 700 metre derinliğinde çıkarılan jeotermal enerjiyle ısıtıldığına vurgu yapan Başkan Karahan, "İlçede 10 bini aşkın konut ve işyeri temiz ve ucuz enerji ile ısınıyor. Bu sayede vatandaşlarımız mutlu bir yaşam sürdürüyor. Herkes memnun" dedi.

Şehri ısıtan jeotermal enerjinin geri dönüşüm vasıtasıyla reenjekte yoluyla Eynal Kaplıcalarında tekrar toprağa verildiğini ifade eden Başkan Karahan, jeotermal enerjinin konut ve işyeri ısıtmasının yanında 900 yatak kapasiteli Eynal Kaplıcaları ile bölgedeki 400 dekarlık seralarda ve bazı tarımsal işletmelerde de kullanıldığını bildirdi.

Aydın Sultanhisar'ın Simav gibi Jeotermalli Belediyeler Birliği üyesi bulunduğunu dile getiren Başkan Karahan, "Simav 10 bin konut ve işyerinin jeotermalle ısıtılması yönüyle Türkiye'de ilçeler bazında rekortmen sıfatını elinde bulunduruyor. 2013 yılında ilçede jeotermalle ısınan konut ve işyeri sayısını 13 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Biz görevi devraldığımızda 5 mahalle jeotermalle ısınıyordu. Şimdi şehrin büyük bir kısmını Allah'ın bize bir lütfu jeotermal enerjiyle tanıştırdık. Vatandaşlar konut ve işyerlerinde sağlıklı bir şekilde ısındığı gibi banyo ve mutfaklarında musluklarında 24 saat sıcak su akıyor. Jeotermal enerjiyle ısıtmadan dolayı belediye olarak bizler maddi olarak kazanç sağlarken vatandaşlarda ucuza ısınmanın keyfini sürüyor. Bizleri örnek aldığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.

Aydın Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, "Simav jeotermal enerjiyle ısınmada Türkiye'de bir marka. Sultanhisar'ı da jeotermal enerji ile ısıtmayı planlıyoruz. Simav'ı örnek almak istedik. Bu yüzden Jeotermalli Belediyeler Birliği üyesi Simav'ı ve çok değerli Belediye Başkanımız Kasım Karahan'ı meclis üyelerimle birlikte ziyaret ettik. Kendisinden çok değerli bilgiler aldık. Fikir sahibi olduk" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jeotermalli Şehir Isıtmasında Türkiye'ye Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement