'Kabe Maketi' ile Uygulamalı Tavaf Eğitimi - Son Dakika
Yerel

'Kabe Maketi' ile Uygulamalı Tavaf Eğitimi

\'Kabe Maketi\' ile Uygulamalı Tavaf Eğitimi

Adana'da kutsal topraklara giderek, buda ibadetlerini yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik olarak, İl Müftülüğü'nce 'Kabe maketi' eşliğinde uygulamalı olarak tavaf eğitimi verildi.

08.09.2012 14:43

Adana'da kutsal topraklara giderek, buda ibadetlerini yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik olarak, İl Müftülüğü'nce 'Kabe maketi' eşliğinde uygulamalı olarak tavaf eğitimi verildi.

Sabancı Merkez Camisi'nde gerçekleştirilen etkinliğe hacı adayları yoğun ilgi gösterirken, İl Müftüsü Arif Gökçe, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Çukurova Müftüsü Abdullah Demir, vaizler Ayşe Gültekin, Ahmet Arıkan da katılımcılar arasında yer aldı. Eğitim etkinliğinde; hacı adaylarına kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirirken, bilmeleri gereken çeşitli konular hakkında kendirline bilgi aktarılırken, ihramın giyilmesi ve toplu olarak Kabe'nin nasıl tavaf edileceği uygulamalı olarak gösterildi.

Tavaf tatbikatı öncesinde konuşan İl Müftüsü Arif Gökce, hacı adaylarına 11 Eylül Salı gününe kadar sürecek eğitimlere katılmaları çağrısında bulundu. Hac farizası esnasında vatandaşların güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksik yapmamaları için böyle bir eğitim verdiklerini anlatan Gökçe, söz konusu eğitimle hacı adaylarının kendilerini Kabe'ye gitmiş gibi eğitildikleri yorumunda bulundu.

Seminerlerde haccın manevi havasını soluduklarını belirten hacı adayları, daha tavafın tatbikatında heyecanlandıklarını belirterek, "Mukaddes topraklara vardığımızda kim bilir ne büyük heyecan yaşayacağız" görüşünü dile getirdi. Seminerde anlatılan ve uygulamalı gösterilen bilgilerin hac esnasında gerekli olacağı, hacı adaylarının öğrendikleri sayesinde hataya düşmeyeceklerini vurgulandı.

Hacı adayları, cami ortasına yerleştirilen Kabe maketi etrafında tekbir getirerek tavaf yaptı. Verilen eğitimden memnun kaldıklarını söyleyen hacı adayları, verilen pratik ve uygulamalı eğitim sayesinde hac farizası esnasında yapılması gereken kuralları öğrendiklerini söyledi. Sabancı Merkez Camisi'ni ortasına kurulan dev ekranda Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac Meniski, idari konuları, sağlık konuları da slaytlar eşliğinde hacı adaylarına sunuldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kabe Maketi' ile Uygulamalı Tavaf Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement