Kadın Şiddetin Her Türüne Maruz Kalıyor - Son Dakika
Yerel

Kadın Şiddetin Her Türüne Maruz Kalıyor

Kadın Şiddetin Her Türüne Maruz Kalıyor

Akdeniz Kent Konseyi Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Gurbet Kapancılar, Türkiye'de kadınların tacizden öldürülmeye kadar şiddetin her türüne maruz kaldıklarını belirterek, kadın kırımına son verilmesini istedi.

02.03.2012 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Kent Konseyi Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Gurbet Kapancılar, Türkiye'de kadınların tacizden öldürülmeye kadar şiddetin her türüne maruz kaldıklarını belirterek, kadın kırımına son verilmesini istedi.

Mersin merkez ilçe Akdeniz Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve kadına yönelik artan şiddet konusunda basın toplantısı düzenledi. Akdeniz Kent Konseyi çalışma ofisinde yapılan basın toplantısına Akdeniz Kent Konseyi Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Gurbet Kapancılar, Kadın Meclisi Sekreteri Arzu Akkamış, Akdeniz Belediye Başkanvekili Fatmagül Demirtağ, Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, Belediye Meclis Üyesi Çiğdem Göksoy ve kadın bileşenleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda, kadın dayanışması ve örgütlü mücadeleye dikkat çeken Dönem Sözcüsü Gurbet Kapancılar, dünya kadınlarının 8 Mart gününü on yıllardır taleplerini alanlarda haykırarak kutladıklarını söyledi. Ülkede tacizden öldürülmeye kadar her tür şiddete maruz kalan kadınların, bu şiddeti paylaşamadığına işaret eden Kapancılar, şiddet kültürüne karşı bilinçlenen kadınlar üzerindeki baskıların da her geçen gün arttığının altını çizdi. Kapancılar, "Özgürlüğe susamış ve köleliği reddeden kadınlar olarak cins kimliğimizin alaşağı edilmesine, bedenlerimizin cinsellik aracı olarak tanımlanmasına, recm edilmeye, şiddete maruz kalmaya, öldürülmeye, kısacası kadın kırımına son diyoruz. Kadın kimliği sadece bedenen değil, ruhen de sömürülmekte, anne ve eş olmanın dışında hiçbir statü doğal karşılanmamaktadır" dedi.

Erkek egemen sistemin, kadınları siyaset sahnesinde görmek istemediğini de öne süren Kapancılar, erkeklerin, kadınları politikadan uzaklaştırmak için her türlü baskılamayı yaptığını dile getirdi. Kadın kimliğinin, kadın emeğinin, kadın iradesinin özgürleşmesi için mücadele ettiklerini vurgulayan Kapancılar, "Erkek egemen zihniyetin militarist, milliyetçi ve cinsiyetçi ideolojilerini mahkum etmek, toplumun kurtuluşu için gerekli mücadelede öncü olmak için siyasette de var olacağız. Var olmak için mücadele edeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın özgür irade, yaşasın örgütlü gücümüz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Akdeniz Kent Konseyi Fuayesinde kadına şiddeti konu alan bir fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, 3 gün boyunca halka açık olacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Şiddetin Her Türüne Maruz Kalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement