Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi

Van’ın İpekyolu Belediyesi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeni ile ’Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi’ düzenledi.

19.11.2015 13:44

Van'ın İpekyolu Belediyesi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeni ile 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi' düzenledi.

İpekyolu Kadın Meclisi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü vesilesi ile düzenlemiş olduğu bir dizi etkinliğin startını verdi. Aynı hafta içerisinde düzenlenecek etkinliklerin ilk ayağı olarak 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi' verildi. Berivan Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitime, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser, Belediye Eş Başkanı Nermin Unat ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra birçok kadın katıldı. Eğitim öncesi İpekyolu Belediyesi Kadın Meclisi'nin bir yıl içerisinde yapmış olduğu faaliyetlerin slayt gösterisi izletildi. İpekyolu Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Sümeyye Boz, Belediye Kadın Meclisi'nin hafta içerisinde yapmayı planladığı 'kadına yönelik şiddete karşı farkındalık etkinlikleri' konusunda bilgi verdi,

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser ise, kadına yönelik her türlü şiddeti kınarken, eş başkanlık sisteminin önemine vurgu yaptı. Keser, "Kadın Müdürlüğümüzün yayınlamış olduğu faaliyet slaytında Eş Başkanımız Aygül Bidav'ın, belediyemiz kadın çalışmalarında verdiği emeği saygıyla taktir ediyoruz. Onu bütün birimler olarak özlediğimizi belirtmek isteriz. Umuyoruz ki bu hukuksuzluk bir an önce son bulur ve görevine yeniden başlar. Özellikle kadın aktivist yoldaşlarımızın üzerinde gelişen bu hukuksuz baskıları kınıyoruz. İpekyolu Belediyesi'nde göreve başladığımız andan buyana bizi onurlandıran en büyük şey, belediye çalışmalarımızın büyük bir çoğunluğunda emekçi kadın arkadaşlarımızın vermiş olduğu emektir. Belediye meclis üyelerimizin yarısı kadın yarısı erkektir. Aynı şekilde müdürlüklerimizin yarısı kadın yarısı erkektir. Bütçemizin yüzde yetmiş beşi kadın müdürlüklerimizde bulunuyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kadına yönelik şiddete karşı farkındalık eğitimi verildi. Eğitimi veren İpekyolu Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü Piskoloğu Figan Kepenek, kadına yönelik gelişen şiddetin türlerinden bahsetti. Kepenek, kadına yönelik gelişen psikolojik, cinsel, fiziksel ve ekonomik şiddet türlerini detaylı bir şekilde ve slayt gösterileri ile kadın katılımcılara aktardı.

Yapılan eğitimin ardından, kadına yönelik şiddet farkındalığına vurgu yapan kısa film gösterimi ve animasyonlar izletildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement