Kadınlar Ekonomiye Katkı İçin Kooperatif Kuracak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kadınlar Ekonomiye Katkı İçin Kooperatif Kuracak

Kadınlar Ekonomiye Katkı İçin Kooperatif Kuracak
26.08.2014 11:29  Güncelleme: 11:55

TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Sema Karaoğlu, kadınları ekonomik hayata çekmek için kooperatif kuracaklarını söyledi.

TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Sema Karaoğlu, kadın istihdamını arttırmak, kadınları ekonomik hayata çekmek için kooperatif kuracaklarını söyledi.

Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların ekonomik hayata katılmak istemesine rağmen önlerinde ciddi engeller olduğunu belirtti.

Bir çok kadının hala 'kadını eve hapseden zihniyetin' tutsaklığından kurtulamadığını ifade eden Karaoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle Anadolu'da 'elinin hamuru ile erkek işine karışma' deniliyor. Bunu aşabilen kadınlar var ancak bu kez de ciddi finansal sorunlarla karşılaşıyorlar. Finansa ulaşmada erkekler kadar şanslı değiller. Kredi çekme konusunda teminat ve kefil sıkıntısı çekiyorlar. Ülke olarak nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınları ekonomik hayatın içine çekemezse, ekonomik gelişme gösteremeyeceğimiz ortada. Devlet olarak bu nüfusun tamamı istihdam edilemeyeceğine göre bu işi ancak girişimcileri arttırarak başaracağız. Kooperatifleşme bu bağlamda son derece önem kazanıyor. Kadınlar tek başlarına üstesinden gelemedikleri sorunları bir araya gelerek çözebilir. Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Yönetimi olarak bu konuda elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Çalışmak isteyen kadınlarımızı bir araya getirip emeklerine ekonomik değer kazandırmak istiyoruz."

Kooperatifi kurmak kadar sürdürülebilirliğini sağlamanın da önemli olduğunu belirten Karaoğlu, gıda sektöründe kurulacak bir kooperatifin sürdürülebilirliğinin daha uygun geldiğini vurguladı.

Kayseri'de yaşayan değişik yörelerden bir çok kadını kooperatife üye yapıp her yöreden ev yemekleri yapılan bir kooperatif kurmayı düşündüklerini ifade eden Karaoğlu, "Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü'nü ziyaretimizde yetkililer, devletin bu konuda hibeleri olduğunu ve projelendirme aşamasında bize her türlü desteği vereceklerini belirtti. Buda bizi çok mutlu etti" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadınlar Ekonomiye Katkı İçin Kooperatif Kuracak - Son Dakika


Advertisement