Kadınlara Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Kadınlara Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı

Kadınlara Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı

Toroslar Belediyesi'nce ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik başlatılan 'EV-KA Projesi'nin ikinci semineri yapıldı.

26.01.2012 13:00

Toroslar Belediyesi'nce ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik başlatılan 'EV-KA Projesi'nin ikinci semineri yapıldı.

Toroslar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde diş doktorları Gökhan Özdemir ve Meriç Tülü tarafından, ağız ve diş sağlığı konularında bilgiler verildi. Toroslar Teknik Eğitim Kursları'nda eğitim gören bayanlara yönelik gerçekleştirilen semineri Rotary Kulübü Başkanı Serhat Kaya ve Rotaryanlar da izledi. Sinevizyon eşliğinde, soru cevap şeklinde geçen seminerde Tülü katılımcıları, çocuklarda diş sağlığı ve süt dişlerinin önemi, diş çürüklerinin oluşması ve çürük diş çekimlerinin sonuçları, yaşam boyu sağlıklı dişlere kavuşmak için gerekli önlemler ile ağız ve diş bakımı gibi konularda bilgilendirdi.

Özdemir ise, ağız diş sağlığını korumak için gerekli önlemler, ağız ve diş sağlığının bozulması durumunda uygulanacak tedavi yöntemleri konusunda katılımcılara bilgiler verirken, ağız ve diş sağlığının tüm vücut için önemli olduğunu söyledi. Özdemir, özellikle dişlerde meydana gelen apselerin kalp damarlarında daralmalara yol açarak kalp krizini tetiklediğini, böbrek hastalıkları ile eklem ve romatizma rahatsızlıklarının oluştuğunun gözlendiğini kaydetti.

Seminer sonunda katılımcılara diş macunu ve diş fırçası armağan edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlara Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement