Kadınlara Kanuni Hakları İle İlgili Eğitimler Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Kadınlara Kanuni Hakları İle İlgili Eğitimler Veriliyor

Kadınlara Kanuni Hakları İle İlgili Eğitimler Veriliyor

Batman Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından, kadınlara yönelik kanuni haklar ile ilgili eğitimler veriliyor.

21.12.2015 11:52

Kadınlar haklarını öğreniyor

Batman Belediyesine bağlı Hevi-Umut Kadın Atölyesi'nde bir araya gelen kadınlara, kanun ve hakları ile ilgili eğitimler veriliyor.

Belediye Kadın Politikalar Müdürü Derya Demir Kahraman, kadınlara verdikleri Kadın İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP)'i anlattı.

Demir, "İçerisinde ekonomik hakların anayasal ve medeni hakların, doğurganlık haklarının, iletişim eğitimlerinin bulunduğu kadına ve hayata ilişkin her türlü eğitim çalışmalarının bulunduğu bir programdır" dedi. Kadınların ilgi gösterdiği ve hakları ile ilgili bilgi sahibi oldukları eğitimin kendileri için oldukça yararlı geçtiğini ifade eden Derya Demir, "Programın her haftası ayrı konularla dolu dolu geçiyor. Aynı zamanda programın içinde video, kadınlara ilişkin film izletileri ve gösterileri de oluyor. Bu eğitimi en az 20 kadından oluşan bir gruba veriyoruz. Çalışmamızda tabii ki esas aldığımız şeyler kadının hayattaki, kamusal alandaki yerinin daha görünür olmasına ilişkin çalışmalar yürütmek ve bunu daha çok ön plana çıkaracak şekilde eğitimler düzenlemektir" diye belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kadınlara Kanuni Hakları İle İlgili Eğitimler Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement