Kadir Dede Gençlere Taş Çıkartıyor - Son Dakika
Yerel

Kadir Dede Gençlere Taş Çıkartıyor

Kadir Dede Gençlere Taş Çıkartıyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde 10 çocuk, 17 torun sahibi 80 yaşındaki Kadir Kırmızı, parkta bulunan kondisyon aletlerini kullanarak spor yapıyor.

08.04.2012 15:39

Gaziantep'in Araban ilçesinde 10 çocuk, 17 torun sahibi 80 yaşındaki Kadir Kırmızı, parkta bulunan kondisyon aletlerini kullanarak spor yapıyor. Gençlere taş çıkartan Kadir dede, genç kalmanın ve sağlıklı yaşamın formülünü spora bağlıyor.

Vali Aksu Gençlik Parkı'nda her sabah düzenli olarak spor yapan Kadir Kırmızı, spor yaparak dinç kaldığını belirtirken, her yaştan insanın spor yapabileceğini gözler önüne seriyor. Aile geçimini amelelik yaparak sağladığını söyleyen Kadir dede, sporun çok faydasını gördüğünü ifade etti. 10 çocuk, 17 torun sahibi Kadir Kırmızı, şöyle konuştu: "80 yaşındayım. Kendimi bildim bileli bulduğum her türlü ara işlerinde çalıştım. Amelelik yapıyorum. Araban ovasında tarım işçiliği yaparak ailemin geçimini sağlayıp 10 çocuk yetiştirdim. Artık yaşlandım, geçmiş yıllarda çalıştığım ağır ve yorucu işlerde vücudumda meydana gelen ağrı ve sızılardan kurtulmak için zaman buldukça torunumla birlikte geldiğim ilçenin tek parkının bir bölümündeki çocuk oyun grubunun bulunduğu bölgede torunum oynarken ben de spor yaparak sağlıklı ve genç kalmaya çalışıyorum" dedi.

Kadir dede, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'e, 13 yıldan beri atıl durumda olan ilçenin tek parkını güzel bir görünüme kavuşturduğu için teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadir Dede Gençlere Taş Çıkartıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement