Kadooğlu'ndan Gaziantep'e 33 Derslikli İlköğretim Okulu - Son Dakika
Yerel

Kadooğlu'ndan Gaziantep'e 33 Derslikli İlköğretim Okulu

Kadooğlu\'ndan Gaziantep\'e 33 Derslikli İlköğretim Okulu

Gaziantep Valisi Erdal Ata, son yıllarda eğitime ciddi yatırımlar yapılmış olmasına rağmen okullarda derslik açıklarının olduğunu belirtti.

17.03.2014 12:16

Gaziantep Valisi Erdal Ata, son yıllarda eğitime ciddi yatırımlar yapılmış olmasına rağmen okullarda derslik açıklarının olduğunu belirtti.

Gaziantep Valiliği ile Kadooğlu Grup arasında okul yaptırma protokolü imzalandı. Gaziantep Valiliği Yaşayan Atatürk Toplantı Salonu'nda Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Kadooğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu arasında Şehitkamil İlçesi Beylerbeyi Mahallesi'ne yapılacak olan ilköğretim okulu protokol imza töreni gerçekleşti.

Okulun Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisli maliye hazinesine ait arazi üzerine yapılacağı ve 2 yıl içerisinde bitirilip, Gaziantep Valiliği'ne teslim edilmesi bekleniyor.

Protokol imza töreni öncesi açıklama yapan Gaziantep Vali Erdal Ata, "İlimizin olduğu gibi ülkemizin de en önemli sorunun eğitim sorunu olduğunu hep belirtiyoruz. Eğitim sorunu çözmek için devletimiz elinden gayreti gösteriyor. Son yıllarda eğitime ayrılan pay milli savunmaya ayrılan paydan daha fazla. Ama genç bir nüfusumuz var. İlköğretim ve Ortaöğretimde okuyan 17 milyona yakın öğrencimiz var. Eğer biz bu gençlerimizi çocuklarımızı ne kadar iyi bir eğitim verir. Ne kadar iyi bir şekilde yetiştirebilirsek. Yarınlara geleceğe o derece güvenli bakma şansına sahip olabiliriz. Devletin bütçeden eğitime ayırdığı kaynaklara değil mahalli imkanlara ilimizdeki hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların katkılarıyla eğitimle ilgili sorunları çözmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Gaziantep'te son yıllarda eğitime yapılan yatırımlara rağmen eğitim açığı olduğunu belirten Ata, "Gaziantep'te şuanda 520 bin civarında şuanda öğrencimiz var. Bugün sıralama yapıldığı taktirde tahmin ediyorum herhalde Türkiye'deki 40'a yakın ilin nüfusundan daha fazla öğrencisi olan bir kent. Son yıllarda eğitime ciddi yatırımlar yapılmış olmasına rağmen hala okullarımızda derslik açıkları var. Okulların yenilenmesine modernleşmesine yeni okular yapılmasına ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Kadooğlu Grup Onursal Başkanı Cemal Kadooğlu, eğitime herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ederek, "Herkesin eğitime destek vermesi gerekiyor. Gaziantep sanayisi, ticaretiyle marka şehir olmuş bir memleket. Biz eğitimde geri kalmış olarak gördük. Valimizin katkısıyla hep beraber el ele verdik. Bu eğitimi inşallah en kısa zamanda Gaziantep'i sanayisi gibi marka hale getirmeyi planlıyoruz. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Gaziantep'te ikinci okulu yapıyoruz. İnşallah ileride bir okul daha yine yapacağız. Eğitim konusu önemli bir konu bu memleket için. Biz Gaziantep'te yaşıyoruz. Gaziantep için her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Kadooğlu ailesine eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ederek Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Kadooğlu ailesinin eğitime desteklerinin devam edeceğini duymaktan dolayı gerçekten mutluyum. Bugünkü protokolle birlikte 77 adet okul protokolü tamamlanıyor. İnşallah 100 kesinlikle geçeceğimize inanıyorum. Gaziantep'in sorunları var. Ancak sorunları çözme konusunda da bir iradesi var. Bir destek var. İnşallah çok kısa süre içinde Gaziantep'in eğitimini sorun olmaktan çıkaracağız. Yeter ki bize böyle destekler devam etsin" açıklamasını yaptı.

Yapılan açılış konuşmaları ve protokol imza töreni ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadooğlu'ndan Gaziantep'e 33 Derslikli İlköğretim Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement