Kafatasına Özel İşitme İmplantı Monte Edildi - Son Dakika
Yerel

Kafatasına Özel İşitme İmplantı Monte Edildi

Kafatasına Özel İşitme İmplantı Monte Edildi

Denizli'de işitme kaybı yaşayan öğrencinin duyusunu yeniden kazanması için, kafatası kemiğine işitme implantı monte edildi

07.10.2013 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi'nde, işitme kaybı şikayetiyle başvuran 15 yaşındaki öğrenci B.S'nin kafatasına özel işitme implatı konuldu.

Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'de ilk kez gerçekleştirilen operasyonla, işitme kaybı yaşayan bir kişinin kafatasına implant yerleştirilerek işitme duyularını yeniden kazanılmasının sağlandığını bildirdi.

İşitme kaybının kişinin çevresindekilerle iletişiminin koptuğuna, toplumdan soyutlanmasına, iş ve eğitim hayatının bozulmasına yol açan önemli bir problem olduğunun kaydeden Ardıç, "Birçok kişi işitme kaybının olduğunu geç fark ediyor ya da saklıyor. Bu durum kişinin hayatını tehdit etmekte, çevresindeki herkesi etkileyen önemli problemlere yol açıyor" dedi.

Ameliyatlar, işitme cihazı kullanımımının hastalara farklı oranlarda yardımcı olabildiğini kaydeden Ardıç, şunları söyledi:

"Son yıllarda işitme kaybı olan hastalara yardımcı olabilen işitme cihazının ötesinde yeni teknolojiler devreye girdi. Kafatası kemiğine, orta kulağa veya iç kulağa takılan bu implantlar çok önemli gelişmeler. Her biri belli şartları taşıyan hastalara takılıyor ve yararlı oluyor. Ameliyatla monte edilen bu implantlardan sonra özellikle genç hastaların hayatında çok önemli değişiklik ve gelişme oluyor. Cihazlar çalıştığında ilk sesleri duyduklarında hastaların yüzlerinde gördüğümüz ışıltı, bizi en mutlu eden anlar oluyor."

Ardıç, 7 hastanın implant takımı için ameliyat günlerini beklediğini bildirdi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kafatasına Özel İşitme İmplantı Monte Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement