Kahta'da Engelliler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kahta'da Engelliler Günü Kutlandı

Kahta\'da Engelliler Günü Kutlandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Kaymakamlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı düzenlendi.

02.12.2015 17:03

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Kaymakamlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı düzenlendi.

Bir restoranda düzenlenen yemekli programa, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, Jandarma Başçavuş Nedim Çelebi, Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ve engelliler Katıldı.

Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle bir açıklama yapan Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan, "Bütün kurum amirlerimize, engelli arkadaşlarımız için ulaşımda ve devlet dairelerinde sağladıkları kolaylık için hepsine çok teşekkür ediyorum. Kahta Bedensel Engelliler Derneği 10 yıldır faaliyet gösteriyor. Çalmadığımız kapı yok. Allah'a şükürler olsun ki arkamızda koca bir devlet var. Devletin bize gösterdiği imkanlardan dolayı engelli olduğumuzu bile unutuyoruz. Engelliler ile ilgili büyük bir devrim yapıldı. Başta devletimize ve kurum amirlerimize ve kaymakamımıza çok teşekkür ederim" dedi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise konuşmasında; "Şuan Dünya Engelliler günü ama aramızda belki engelli olmayan vücut sağlığı yerinde olan insanlar vardır. Ama aslında hepimiz potansiyel engelli adayıyız. Dolayısıyla bugün vücut bütünlüğümüz tam olabilir. Ancak yarın kendimiz yada yakınlarımızın birer engelli olabileceğini, engelli adayı olduğumuzu unutmamamız lazım. Dolayısıyla bu açıdan baktığımızda engelli vatandaşlarımızın gerek toplum içerisinde gerek kendi ihtiyaçlarını görürken karşılaşabileceği zorlukları, kendimizi de onların yerine koyarak aynı duyguları yaşayarak çözmemiz lazım. Bu kapsamda zaten devletimizin gerek kanunlarıyla gerek düzenlemeleriyle emir ve yükümleri vardır " ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da Engelliler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement