Kalay, TOKİ ve Fatih Okullarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kalay, TOKİ ve Fatih Okullarını Ziyaret Etti

Kalay, TOKİ ve Fatih Okullarını Ziyaret Etti

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte TOKİ İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu ve Gökkuşağı Anaokulunu ziyaret etti.

04.03.2014 14:12

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte TOKİ İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu ve Gökkuşağı Anaokulunu ziyaret etti.

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, Belediye Meclis Üyesi adayları İlker Camcı, Hasan Fırıncı, Sanem Çöme, Cahit Kemik ve Hasan Özdemir ile birlikte TOKİ İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu ve Gökkuşağı Anaokulunu ziyaret etti. Başkan adayı Kalay ilk olarak, TOKİ İlköğretim Okulu ziyaret etti. Burada okul müdürüyle bir süre sohbet eden, Kalay daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlere şehir parkı projesi, kent meydanı projesi, ırmak projesi trafik projeleri, içme suyu projesi, imar projesi, doğalgaz projesi, İnkum'u projeleri, çevre yolu projesi, liman projesi, raylı sistem projesi ve sosyal projeler hakkında bilgi verdi. Daha sonra Kalay ve beraberindekiler Gökkuşağı Anaokuluna geçerek, burada öğretmenlere projelerini anlatıp destek istedi. Kalay son olarak Fatih İlköğretim Okulu ziyaret ederek, burada öğretmenlere su, çöp, kanalizasyon, çevre yolu, raylı sistem, tünel, köprü, yürüyen merdiven, liman projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Kalay ayrıca okul müdürü Zafer Kısa'dan Euroball projesi hakkında bilgi aldı.

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, "Bartın'da en büyük sıkıntıların başında içme suyu sıkıntısı gelmektedir. Suların çamurlu aktığının herkes farkında, belediyenin birinci görevi musluktan içilebilir özellikte su akıtmaktır. Musluk suyunun içilebilir hale getirilmesi konusunda gittiğimiz her yerde bunun sözünü veriyoruz. Diğer bir sorunumuzdan biride ırmak sorunumuz bütün kanalizasyon suyu ırmağa akıyor. Irmakla ilgili de çok güzel projemiz var. Irmağımızla ilgilide çağlayandan başlayıp, limana kadar uzanan her iki tarafının peyzajıyla, deklarasyonuyla, yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla, karşılıklı yürüyüş köprüleriyle bir birine bağlanan iki tarafın ışıklandırılmasının yapıldığı bir proje çalışmamız var. O konuda da şuanda Orman Su İşleri Bakanlığından söz alınmış durumdadır. Bartın'da çöplerimiz biliyorsunuz İnkum'da yanıyor. Etrafa mikrop saçan çöp dağları var. Onunla ilgilide katı atık bertaraf tesisi yapılması gerekiyor. Onun dışında hava kirliliği problemimiz var. Doğalgazın hızlı bir biçimde dağıtılması gerekiyor. Biz bu noktada doğal gazı çevremize yayıp bu hava kirliliği sorununu bitirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi Bartın'da yol ve otopark ile ciddi sorunlar var. Bizim tek şeritte ilerleyen şehir merkezinde bir trafiğimiz var. Giriş çıkış noktaları da sabit olan veya yetersiz olan biliyorsunuz. Orduyeri Köprüsü'nde her sabah meydana gelen sıkışıklık Kemer Köprüsü'nde her sabah akşam sıkışıklık, bu köprülere alternatif köprülerle, giriş çıkış noktalarını arttırmak ve şehir içerisindeki trafiği alternatif yollarla rahatlatmak zorundayız. Bu konuda da ciddi projelerimiz var. Bunun dışında İnkum'u Bartın'ın 19. mahallesi haline getirecek bir projemiz var. 12 ay orada yaşanabilecek bir hale getirecek bir projedir. Bunun yanında limanın büyütülmesi kapasitesinin arttırılması ile ilgili projemiz var" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalay, TOKİ ve Fatih Okullarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement