AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla bazı temel değişikliklerinin yapıldığını bildirdi.
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır gündemde olan memurlara yönelik toplu sözleşme hakkının kullanımı ve sendikal haklar gibi birtakım düzenlemelerde, AK Parti iktidarlarına kadar hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.
4688 sayılı yasada yaptıkları değişiklikle kamuda yeni bir dönemi başlattıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
"Yasaya göre bazı temel değişiklikler yapıldı. Sendikaya üye olmak için aranan 'adaylık' ve 'deneme süresinin bitimi' şartları kaldırıldı. Sendika kurma ve sendika yöneticisi olma işlemleri basitleştirildi. Tasarıyla sendikalara uluslararası kuruluşlara üye olma olanağı getirildi."
- MALATYA
Son Dakika › Yerel › Kamu Görevlilerine Toplu Sözleşme Hakkı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?