Kamu Hastaneleri Birliği ile Muyap İşbirliği Protokü İmzaladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kamu Hastaneleri Birliği ile Muyap İşbirliği Protokü İmzaladı

Kamu Hastaneleri Birliği ile Muyap İşbirliği Protokü İmzaladı
11.12.2012 12:41

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği ile İl Sağlık Müdürlüğü ile Muhtaç Ailelere Yardım Programı (MUYAP) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği ile İl Sağlık Müdürlüğü ile Muhtaç Ailelere Yardım Programı (MUYAP) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde imzalanan protokol gereğince, ev ziyaretleri, hasta nakilleri hizmetleri için araçları İl Sağlık Müdürlüğü, bağlı hastanelerdeki muhtaç hastalara verilecek hizmetleri

Kamu Hastaneleri Birliğine Genel Sekreterliği üstlenecek.

İl Sağlık Müdür V. Dr. Kadir Demirel,

"MUYAP oluşturduğu işbirliği, imzalanan protokoller

ve hizmetleri ile ilimizin ortak bir değeri haline gelmiştir.

2006 yılından bu yana 2472 sosyal, 1993 tıbbi yardım, 2251 evsiz, 1487 özürlü ve

yatalak olmak üzere toplam 7.668 vaka

sayısındaki kişiye MUYAP kapsamında destek olunmuştur.

Valiliğin önderliğinde Odunpazarı Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen bu hizmetleri, ilimizde diğer tüm belediye başkanlıkları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma

Vakfı Müdürlükleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ESOGÜ Tıp Fakültesi, tüm hastanelerimiz,

Ağız

Ve Diş Sağlığı Hastanesi, Yardım Dernekleri ile hayırseverlerimizle birlikte gönül gönüle tam bir uyum içersinde hizmet yarışı içersinde

özürlü ve muhtaç

vatandaşlarımızın sağlık ve sosyal İhtiyaçlarını

karşılamaya çalışıyoruz. Bu protokol ile önceden hizmetlerimiz içinde var olan ancak yeni bir oluşum ile de olsa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'de MUYAP ailesine katılmış bulunuyor.

Hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr.Hüseyin Seyhan.Fidan ise, "2006 yılından bu yana başarı ile bu günlere gelen kısa adı MUYAP kapsamında yürüttüğümüz faaliyetlerde ilimizde yaşayan özürlülerimiz evlerinde ziyaret edilmekte muayene edilmekte gerekirse hastaneye özel engelli ambulansımızla nakledilmekte, hastanelerimizdeki MUYAP temsilcilerimizle tüm muayene, tedavi ve diğer bürokratik işlemleri öncelikli olarak takip edilmektedir. Taburcu edilen özürlü yada muhtaç hastalarımız evlerine ambulans ile nakilleri sağlanmaktadır. Evi olmayan hastalarımız için öncelikle geçici daha sonra ise kalıcı ikametler araştırılıp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle işbirliği halinde yerleştirilmektedir. MUYAP hizmetlerimizden öncelikle özürlüler olmak üzere kendi ihtiyacını gideremeyen tüm vatandaşlarımız yararlanmaktadır.

İlimizde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin kurulmasıyla birlikte bu bünyede de bulunduğum MUYAP faaliyetleri hız kesmeden devam edecektir. Bu amaçla MUYAP İl Koordinatörlüğümüz kurumumuz bünyesinde oluşturulmuştur. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile imzalayacağımız bu protokol ile MUYAP faaliyetlerimiz artan yoğunlukta devam edecektir. Hastanelerdeki muayene ve tedavi hizmetlerini Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz, hasta nakil ve kayıt işlemlerini ise İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olup her türlü tanıtım ve bilgilendirmeler ise iki kurum tarafından yapılabilecektir. İnsan için yapılan, en değerli yatırımdır" şeklinde konuştu.

(HÖ)

11.12.2012 12: 18: 42

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu Hastaneleri Birliği ile Muyap İşbirliği Protokü İmzaladı - Son Dakika


Advertisement