Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Dilber: "Toplu Sözleşme Kanununu Çıkarmayan Hükümet, Zam Yapmadığı Her Ay İçin Yüzde 1 İlave Telafi Artışı Yapmalıdır" - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Dilber: "Toplu Sözleşme Kanununu Çıkarmayan Hükümet, Zam Yapmadığı Her Ay İçin Yüzde 1 İlave Telafi Artışı Yapmalıdır"

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber, "Toplu sözleşme kanununu çıkarmayan hükümet, zam yapmadığı her ay için yüzde 1 ilave telafi artışı yapmalıdır" dedi.

12.01.2012 18:00

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber, "Toplu sözleşme kanununu çıkarmayan hükümet, zam yapmadığı her ay için yüzde 1 ilave telafi artışı yapmalıdır" dedi.

Dilber, Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl binasında şube başkanlarıyla düzenlediği basın toplantısında, kamu görevlilerinin 2012 yılı maaş artışlarının hala belirlenmediğini ifade etti.

Elektrik, doğalgaz, benzin, tüp ve zorunlu tüketim kalemlerine yapılan zamlar nedeniyle memurların maaşlarının eridiğini savunan Dilber, şöyle devam etti:

"Anayasaya göre memurların maaş artışları toplu sözleşme ile belirlenecektir. Hükümet ise toplu sözleşme masasını kurmamakta ayak diremekte, kamu görevlilerimizi, emeklilerimiz ve 4/C'li çalışanlarımızı kaderiyle baş başa bırakmaktadır. Memurlara toplu sözleşme hakkı getiren anayasa değişikliğinin üzerinden tam 16 ay geçmiştir. Ancak hala toplu sözleşmenin nasıl yapılacağına dair kanun tasarısı ortada yoktur. 16 ay içinde TBMM gündemine sayısız kanun getiren, hatta şike yasasını Meclis'ten 2 kere geçiren, milletvekili maaşlarını artıran tasarıyı 15 dakikada oylatan hükümet, bu kadar sürede memurların toplu sözleşme kanununu bir türlü hazırlamamıştır. Bu tavır, 2 milyon 600 bin kamu görevlisi, 2 milyon memur emeklisi, yüz binlerce dul ve yetim ile 45 bin 4/C'liyi yok saymak ve kaderiyle baş başa bırakmak anlamı taşımaktadır."

Türkiye Kamu-Sen'in, toplu sözleşmelere hazır olduğunu belirten Dilber, "1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere, zam yapılmayan her ay için, memur maaş zammına ilave olarak artı 1 puan telafi artışı eklenmesini istiyoruz. Toplu sözleşme masasının kurulmasının daha fazla gecikmesi halinde, kamu görevlilerinin daha fazla mağdur edilmesinin önüne geçmek için her türlü eylemi de yapmaya hazır ve muktediriz. Hükümet, vurdumduymazlığına ve sorumsuzluğuna bir son vermek, yüzünü vatandaşına ve kamu görevlisine dönmek zorundadır" diye konuştu.

- TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Dilber: 'Toplu Sözleşme Kanununu Çıkarmayan Hükümet, Zam Yapmadığı Her Ay İçin Yüzde 1 İlave Telafi Artışı Yapmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement