Kanadı Çıkan Leylek Hastanede Tedavi Edildi - Son Dakika
Yerel

Kanadı Çıkan Leylek Hastanede Tedavi Edildi

Kanadı Çıkan Leylek Hastanede Tedavi Edildi

Trabzon'da kanadındaki sorun nedeniyle uçamayan leylek, veteriner hekim tarafından röntgen için götürüldüğü hastanede tedavi edildi

10.10.2013 18:37

Trabzon'da, kanadındaki sorun nedeniyle uçamayan leylek hastanede veteriner hekim ve doktor tarafından tedavi edildi.

Değirmendere Mahallesi Fatih Sanayi Sitesinde bir leyleğin uçamadığını fark eden vatandaşlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler, leyleği  buradan alarak tedavisi için veteriner hekim Aytaç Erdoğlu'na götürdü. Leyleğin kanadında sorun olduğunu fark eden Eroğlu, röntgen cihazı bulunmadığından hayvanı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsüne getirdi.

Burada çekilen röntgende leyleğin kanadında çıkık olduğu belirlendi. Kemik, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü Acil Uzm. Dr. İsmet Eraydın'ın da yardımıyla yerine oturtuldu, kanat bandajlandı.

Hayvan daha sonra dinlenmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Uzm. Dr. Eraydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıllık meslek hayatıda ilk kez bir leyleği tedavi ettiğini belirterek, "Acil servise getirilen leyleği önce muayene edip rontgenini çektik. Leyleğin sol kanadının omuz kısmında çıkık olduğunu belirledik. Arkadaşlarımızın da yardımıyla çıkık omuzu yerine oturttuk" dedi.

Veteriner hekim Eroğlu ise kara leyleğin yazı Kafkaslar'da kışı Afrika'da geçiren bir tür olduğunu ifade ederek, "Leyleği röntgen cihazım olmadığı için hastaneye götürdüm. Tedavisini hastanedeki hekim arkadaş ile yaptık. Hayvan birkaç gün dinlendikten sonra tekrar doğaya salınacak" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanadı Çıkan Leylek Hastanede Tedavi Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement