Karabük İhtisas Osb Alanı Çalışmaları Hızlandı - Son Dakika
Yerel

Karabük İhtisas Osb Alanı Çalışmaları Hızlandı

Karabük İhtisas Osb Alanı Çalışmaları Hızlandı

Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, İsmetpaşa bölgesine yapılması planlanan ve 22 milyon metrekare alanı kapsayacak olan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin bittiğini ve işin gerisi bürokrasiye kaldığını söyleyerek, “Nasıl 3 Nisan tarihi ana endüstrinin başlangıcının hem Türkiye hem Karabük için önemli bir tarihi ve miladı ise, 11 Nisan’da Karabük tarihinde endüstrileşmede bir milattır” dedi.

11.04.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, İsmetpaşa bölgesine yapılması planlanan ve 22 milyon metrekare alanı kapsayacak olan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin bittiğini ve işin gerisi bürokrasiye kaldığını söyleyerek, "Nasıl 3 Nisan tarihi ana endüstrinin başlangıcının hem Türkiye hem Karabük için önemli bir tarihi ve miladı ise, 11 Nisan'da Karabük tarihinde endüstrileşmede bir milattır" dedi.

Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, TSO Meclis Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar basın mensupları ile birlikte kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen, dün gerçekleştirdikleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ziyaretini değerlendirdi.

" 11 NİDAN KARABÜK TARİHİ İÇİN MİLAT"

Başkan Özcan, 3 Nisan tarihi ana endüstrinin başlangıcının hem Türkiye hem Karabük için önemli bir tarih ve milat ise, 11 Nisan'da Karabük tarihinde bundan sonraki endüstrileşme yolunda bir milat olduğunu söyledi.

Dün TSO Meclis Başkanı ve AK Parti İl Başkanımız Timurçin Saylar, Milletvekili Osman Kahveci ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret ettiklerini anlatarak, " Bu konuyla ilgili çalışmalarımız hem siyasi kanattan hem de TSO kanadında ciddi bir şekilde devam ediyordu. Karabük'teki ve Karabük dışındaki sanayicilerimize çok teşekkür ediyoruz. 2 milyon metrekarenin üzerinde bir talep toplayarak bütün bürokratik işlemleri tamamlayarak öncelikle Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ardından Valimizin oluru ile Bakanlığımıza elden İhtsas OSB'nin dosyasını teslim ettik. Bunun akabinde Sayın Bakanımızla toplantı yaptık. Konuyla ilgili Karabük halkını ve bölgenin arzusunu, Filyos projesi ile nasıl entegre olacağını, olayın sadece Karabük'ün değil bir Türkiye projesi olduğunu, nihayetinde lokasyonun bir çok artıları olan, içersinden demir yolu ve enerji hattının ve ulaşım imkanlarının proje içinde hali hazır olması geçmesi Türkiye açısından da hem yurtiçi hem de yurt dışından gelecek yatırımcıları cezp edeceğini düşünüyoruz. Burada Sayın Bakanımızın da kısa sürede ziyaret edeceği ve geleceğini ifade edebiliriz. Bürokratlarına, Müsteşar ve Müsteşar yardımcılarını bu konu ile ilgili gerekli talimatlarını verdi. İnşallah kısa sürede İhtisas OSB alanımız resmen kurulmuş ve faaliyete başlamış olacak. 22 milyon metre araziden şuan 4 milyon 600 bin metrekare araziden bahsediyoruz. 22 milyon metre kare alan 10 tane KARDEMİR demek. OSB alanın kurulması 22 milyon metrekareden oluşuyor. Böyle bir alanda istimlak ve kamulaştırma çalışmaları çok uzun sürecektir. Dolaysıyla bugün hadi dediğimizde kısa sürece çok olmadığından 4 milyon 600 bin metrekare alan hazine arazisi ve içinde dere ile meralar var. Kamulaştırma derdi olmadan hemen başlayabileceğimiz hızlı reaksiyon göstereceğimiz için 4 milyon 600 bin metrekare alanda organize olup oradaki fabrikalar için yer tahsisi yapmış olacağız" dedi.

"HEDEF KÜÇÜLTMEDİK"

Son günlerde TSO hedef küçültmüş gibi lafların çıktığını da belirten Özcan, " Biz birinci etap bölgede Metal ve Metal ürünleri İhtisas OSB başlığı ile bu yola çıktık. Bundan sonraki etaplarda arkasından gelecek. Mevcut yapı kurulup tesisleşme başladığı andan diğer geride kalan 22 milyon metrekare alan için istimlak çalışmaları devam edecek. Kafamızdaki büyük sanayi bölgesine kavuşmuş olacağız. Yaptığımız bu hamle ile süreci öne çekerek tesisleşme ve fabrikalaşma adına böyle bir yöntem izledik. TSO'nun hedef küçültmesi yok. Bakanımıza ilettiğimiz iki daha husus vardı. Bunların birincisi ihracat yapan firmalarımıza enerji desteği olabilir mi? diye, bir diğer hususta dünyada rekabetçi olabilmek için ihracat yapan firmalar genellikle liman kenarlarına fabrikalar kuruluyor, iç bölgedeki sanayicilerimizi rekabetçi olmaları limanı olan mesafelerde iç Anadolu ve doğuda kurulacak fabrikalara kilometre başına akaryakıt desteği önerimiz oldu. Bunlar uzun programlar. İnşallah süreç hızlı cereyan edecek Karabük'e ve ülkemize hayırlı olacak. Ben inanıyorum ki, bizim İhtisas OSB projemiz bitmiştir ve işin gerisi bürokrasiye kalmıştır. Kısa sürede bunun resmiyet kazanarak tesisleşme başlayarak Karabük'ün 10-20 yıl içinde Türkiye'de ticaretini güçlendirecektir. Hem Filyos hem de İhtisas OSB alanı başladığında bölgemiz Türkiye içinde önemli bir yer alacak. Kuvvetli bir söz sahibi olacaktır" dedi.

"YOL HARİTASI ÇİZİLMEYE BAŞLANDI"

TSO Meclis Bakanı ve AK parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise, İsmetpaşa'daki 1. Etap Metal ve Metal ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin asıl çıkışının Endüstriyel ve Serbest bölge olduğunu ifade ederek, " Bu projeyi 2014 yılında söylediğimizde bunu Karabük'teki sanayicilerimizden ve iş adamlarımızdan 1970 yılında yaşananları anlatılar. 1970 yılında sanayicilerimiz kendileri şehrin içinde değil şehrin dışında bir sanayi kurulması için yer istemişler. Bir türlü bunu bitiremeyince Karabük'teki sanayiciler Gebze ve Aliağa'ya gitmiş. Sonuçta Karabük sanayicisi Türkiye'nin birçok yerine büyük sanayi kuruluşlarını kuruyor. Bizi bugün bütün Karabük'te yer alan sanayicilerimize halı döşer gibi bütün işledik ve nihaiyi sonuca yaklaştık. İsmetpaşa'daki bu bölgeyi sanayi kuruluşlarını buraya getirmek için yola başladık. En son AK Parti İl Kongresinde neticeye ve devletin eline dosyalar verilerek yol haritası çizilmeye başlandı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız da gelmişti. Kendisi buranın endüstri ve Serbest bölgenin daha iyi değil ama İhtisas Organize Sanayi Bölgesine çevirirseniz daha hızlı yol alacağımızı söyledi. Bakanımız bu bölgeye müsteşar ve Genel müdürleri göndererek çalışma yaptırıp bu bölgenin böyle bir OSB ihtiyacı olduğunu ve sıcak baktıklarını bize söyledi. Bununla ilgili bizden oraya isteği var. 4 milyon 600 bin metre kare alan üretildi ve içersinde geçen dereninde ıslahının yapılmasını Bakanımız bizden talep etti. Bizde dere ıslahı ile ilgili gerekli yazıyı bakanlığa gönderip hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Bakanımız da Türkiye'nin en önemli iki liman projesinden birinin Filyos Limanı olduğunu ve bunun için Mayıs ayında buraya gelince müjdeli haberi verecek. Şuan yüzde 85 seviyesine geldik. Bir anda fabrikalar yapılmaya başlandığı zaman hem Eskipazar hem de Karabük ekonomik anlamda gelişecek. Bölgemizin ve Türkiye'nin en önemli sanayi bölgesi olacak. 4 milyon 600 bin metrekare arazide küçük bir arazi değil. Devamında 22 milyon metrekare arazi var. Dün Bakanımız 22 milyon metrekarenin üzerine çıkma durumu olup olmadığını sordu. Bizde Gerede yolu üzerinde sağlı ve sollu arazilerin ve imkanın olduğunu söyledik. Türkiye'de yeni bir sistem çalışması yapılıyor. Yani OSB ve İhtisas OSB ile Türk ekonomisinde ikinci 10 yılda daha güçlenmesi için yeni uygulama yapılıyor. Bunun ilkini bizim bölgemizde olmasından dolayı Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 2012 yılında bu işe başladığımızda TSO Yönetim kurulu arkadaşlarımıza, Eski TSO Başkanımız Sedat Namal bey'e teşekkür ediyorum. Bu projeye inandılar ve güvendiler. Şuan sonucunu alıyoruz. Bu aşamadan sonra Karabük'e hayırlı olacak" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük İhtisas Osb Alanı Çalışmaları Hızlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement