Karacabey'de Eğitim Yatırımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Karacabey'de Eğitim Yatırımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Karacabey\'de Eğitim Yatırımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki okulları ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okulların öğretmenlerin mutlu oldukları kutsal evler ve öğretmenlerin bayramı ise öğrencilerle buluştuğu an olduğunu söyledi.

02.03.2014 10:18

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki okulları ziyaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, okulların öğretmenlerin mutlu oldukları kutsal evler ve öğretmenlerin bayramı ise öğrencilerle buluştuğu an olduğunu söyledi.

Karacabey'deki okulları ziyaret eden Atilla Gülsar'a Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Leyla Ertuğrul Oflaz eşlik etti. Karacabey İmam Hatip Lisesi, İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Ulviye Matlı Fen Lisesi ziyaretin de öğretmenlik mesleğini özveri gerektiren zor bir meslek olarak nitelendiren Atilla Gülsar, bu zorluğa rağmen okulların öğretmenlerin mutlu oldukları kutsal evleri olduğunu ve öğretmenlerin bayramının ise öğrencilerle buluştuğu an olduğunu söyledi. Eğitimin ve eğitimcinin değerini anlayan ülkelerin hedeflerine ulaştığını ifade eden Gülsar, "Eğitimciler olarak çok büyük görev ve sorumluluklarımız var. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği bizlerin yapacağı çalışmalara bağlı. Eğitimde feda edilebilecek hiçbir fert yoktur. Öğrencilerimizi sadece akademik alanda değil, her birini kendini ifade edebilen, problem çözebilen, karar verebilme yetisine sahip iyi bireyler olarak da yetiştirmeliyiz" dedi.

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven'i makamında ziyaret eden Gülsar, Karacabey'de eğitim yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Karacabey ilçesine 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılmak üzere 2014 yılı yatırım programına alındı. Ulviye Fen Lisemizin öğrenci pansiyonu içinde çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün girişimleri sonucunda biri 125 diğeri 250 dönüm olmak üzere ilçeye iki yeni eğitim alanı kazandırıldı. Bunlardan 125 dönümlük alana en kısa sürede farklı programlarda ortaöğretim okulları yapılacak. 250 Dönümlük eğitim alanı ise Karacabey ilçesinin ileriye dönük ihtiyacına yönelik eğitim yatırımları planlanıyor. Bu konuda bize destek olan Karacabey Kaymakamlığına ve İlçe Belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Derslik sayısının 2002 yılında 8 bin 300 iken, son 10 yılda yapılan çalışmalarla eğitime 6 bin derslik kazandırıldığını ifade eden Gülsar, Karacabey Belediyesi tarafından inşa edilen ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne tahsis edilen çok amaçlı spor salonunda incelemelerde bulundu. Eğitime sağladığı katkıdan dolayı Karacabey Belediyesine teşekkür eden Gülsar, çok amaçlı spor salonunun örnek teşkil edecek bir proje olduğunu ifade etti. Gülsar, "Hızla gelişen dünyamızda özellikle teknolojinin topluma kazandırdığı yenilikler beraberinde bir takım sorunları da getiriyor. Bunlardan bazıları da insanların boş zamanlarını değerlendirme biçimleri, sosyal ve kültürel yaşam bütünlüğü, ruhsal ve fiziksel aktivite sorunları gibi problemlerdir. Bu problemler artık her toplumun ortak sorunları haline gelmiştir. Bu sorunların çözüm adresi spordur. Ayrıca sporu eğitimin amaçlarına ulaşmak için önemli bir unsur olarak görüyorum. Spor aynı zamanda başarının yakalanmasında da en önemli motivasyon aracı olduğunu düşünüyorum. Spor yapan öğrencilerimizin başarısının artacağına inanıyorum. Yaklaşık 1.6 milyon lira maliyetli spor salonu bin 700 metrekare kapalı alana sahip. Karacabey Belediye tarafından yaptırılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen çok amaçlı spor salonunun içinde 600 metrekarelik 2 adet basketbol, voleybol ve hentbol sahaları, bunların yanı sıra; halter, güreş, masa tenisi salonları, duşlar, soyunma ve antrenör odaları ile engelli gençlerin de kullanabileceği alanlar bulunuyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey'de Eğitim Yatırımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement