Karadenizli Muhtar Adayından Bekarları Sevindiren Vaat - Son Dakika
Yerel

Karadenizli Muhtar Adayından Bekarları Sevindiren Vaat

Karadenizli Muhtar Adayından Bekarları Sevindiren Vaat

Trabzon'un 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde muhtar adayı olan Ragıp Karaali, seçilmesi halinde maaşını fona bağışlamayı, mahallede yardıma muhtaç bekar kız ve erkeklerin nişan düğün masraflarını karşılamayı vaat ederek oy istiyor Karaali: "Nasip olur seçilirsem birinci vaadim şu, düğün, kına, nişan, sünnet.

13.03.2014 12:04

TUNCAY BEKAR - Trabzon'un 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde muhtar adayı olan Ragıp Karaali, seçim kampanyasını birbirinden ilginç vaatlerle sürdürüyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kalan belediye başkan adaylarının yanı sıra özlük haklarının iyileştirilmesi sebebiyle rağbetin arttığı muhtarlık seçimlerinde de adaylar kıyasıya yarışıyor. Ülke genelinde çeşitli vaatlerle seçmenlerden oy isteyen muhtar adayları, zaman zaman ilginç vaatlerde bulunuyor. Kıvrak zekalı insanları ve ilginç uygulamalarla gündeme gelen Karadeniz'de de köy ve mahallelerde muhtar olmak isteyen adaylar, seçmenlerine şaşırtıcı vaatler sunarak oy istiyor.

Trabzon'un kent merkezine bağlı 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nden muhtar adayı olan 51 yaşındaki Ragıp Karaali de muhtar seçilmesi halinde mahalledeki yardıma muhtaç bekar kız ve erkeklerin düğün, nişan masraflarını karşılama vaadinde bulunarak, seçmenlerden oy istiyor.

Karaali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 bin nüfusa sahip mahallesinde 11 bin 880 seçmen olduğunu ifade ederek, yerel seçimlerde muhtarlık için iki rakibinin bulunduğunu söyledi.

Seçimde iddialı olduğunu ve yapacağı hizmetleri insanlara anlattığını ifade eden Karali,  "Daha önce seçtiğimiz heyetler çalışmadı. Mahallem gerek altyapı, gerek üst yapı, gerek okullarımız, Trabzon'un en mağdur mahallerinden biridir. Sadece belediyemizin inisiyatifi ile yaptığı hizmetlerle kaldık. Belediyemizden, kamu kuruluşlarından mahallemiz adına talep olmadı. Bu nedenle mahallemiz mağdur kaldı. Gerek hastalarımız, gerek yoksullarımız yeterince hizmet alamadığı için aday oldum" dedi.

Karaali, seçilmesi halinde mahalleye güzel hizmetler sunacağını ifade ederek, şu vaatlerde bulundu:

"Belediye kapsamı içinde olduğu için mahallemiz zaten talep ettiğimizde hizmet alıyor. Üzerinde biraz durursanız daha iyi hizmet gelebilir. Bunun haricinde bireysel hizmetler var. Şayet nasip olur seçilirsem birinci vaadim şu, düğün, kına, nişan, sünnet düğünü için yer tahsisi yaparak bütün masraflarını karşılayacağım. Bunu vatandaşa hizmet olarak sunacağım. Muhtarlıkta yapılan bütün resmi işlemlerden kesinlikle ücret almayacağız. Mahallemizden büyükşehirlere muazzam şekilde hasta göçü oluyor. Buradan büşükşehirlere gidecek hastalara kalacak yer, yol masrafları ve ekstra masrafları konusunda yardımcı olacağım. Bunu nasıl yapacağız. Arkadaşlarımızla kendi aramızda fon kuracağız. Alacağım maaşı da bu fona bağışlayacağım. Okul aile birliği ile temasa geçip araç gereç, maddi sorunlarını çözmeye çalışacağım. Halka ucuz ekmek sunacağım. Öğrencilere burs vereceğiz."

Düğünleri bedava yapacağını vurgulayan Karaali, seçmenlerinden de bu konuda olumlu tepkiler aldığını ifade etti. Muhtarlığı hiçbir bireysel beklentisi olmadan yapacağını söyleyen Karaali, "Seçmenlerim beni seçerse çok iyi olur. Çünkü hiçbir beklentim olmadan hizmet etmek istiyorum. İnsanları mutlu görmek benim için dünyanın en güzel değerlerinde birisi. Yoksula yardım etmek için muhtar olmak istiyorum. Zaten mahallede hizmetin her şeklinde varım. Makam sahibi olursam daha iyi hizmet yaparım diye düşünüyorum" dedi.

-Mahalleli, Karaali'nin vaatlerinden memnun

Mahalle sakinlerinden Cavit Turan da günümüzde evlenmenin zor olduğunu, düğün masraflarının 50 bin lirayı bulduğunu anlatarak, Karaali'nin düğün, nişan organizasyonlarında gençlere yardımcı olma vaadini beğendiğini ifade etti.

Hacı Örsel de evlenecek çocuğu olduğunu dile getirerek, "Muhtar adayımız çok güzel vaatlerde bulunuyor, şimdiye kadar olması gerekirdi. Mahallemizde gariban da orta halli de zengin de çok. Burada işsiz, üniversite mezunu gençlerimiz var, bunlara muhtarın iş bulması ve evlenmalarında yardımcı olması lazım" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karadenizli Muhtar Adayından Bekarları Sevindiren Vaat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement