Karadenizliler Aydın Paşa Yaylası'nda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Karadenizliler Aydın Paşa Yaylası'nda Buluştu

Karadenizliler Aydın Paşa Yaylası\'nda Buluştu

Aydın Karadenizliler Derneği tarafından Paşa Yaylası'nda düzenlenen 11.Geleneksel Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

03.06.2013 13:21

Aydın Karadenizliler Derneği tarafından Paşa Yaylası'nda düzenlenen 11. Geleneksel Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Aydın Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Yayla Şenliği, Aydın merkez Paşa Yaylası'nda geniş bir katılımla gerçekleşti.

Aydın'da yaşayan Karadenizliler ve yöre halkının büyük ilgi gösterdiği şenliğe TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Gürdal ve çok sayıda davetli katıldı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan yayla şenliklerinde kemençeyle coşan Karadenizliler, Horon oynayıp, gönüllerince eğlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte, misafirlere etli pilav ve çay ikram edildi. Günlük yaşamın stresinden birlikte kurutulan Karadenizliler, ceviz ağaçları altında piknik yaparak, mangal keyfi çıkardı.

AYDINLI RESSAMIN YAZDIĞI KARADENİZ TÜRKÜSÜ BEĞENİLDİ

Aydınlı ressam Eşref Gülpınar'ın sözlerini yazdığı ve Trabzonlu mahalli sanatçı Enver Turan'ın kemençeyle yorumladığı "Aydın Karadenizliler" isimli türkü, şenliğe katılan Karadenizlilere armağan edildi. Gülpınar ve Turan tarafından Büyük beğeni toplayan türkünün CD'si, doğum günü olan Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç'a hediye edildi.

Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç, ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Şenlikte emeği geçen, maddi manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Kılıç, "Aydında yaşayan Karadenizliler olarak bizler Aydın'ı memleketimizi ve tüm ülkemizi seviyoruz, Artvin'den Zonguldak'a kadar uzanan o güzel Karadeniz bölgemizdeki hemşerilerimize de buradan selam gönderiyoruz. Karadeniz'e olan özlemimizi, türkü, kemençe, horon ve yayla hasretimizi burada Paşa Yaylasında gideriyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz, yayla şenliklerimizin bir öncekinden daha çok katılım ve daha görkemli geçmesini dilerim" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karadenizliler Aydın Paşa Yaylası'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement