Karakoç ve Şerif, Maratonla Anılacak - Son Dakika
Yerel

Karakoç ve Şerif, Maratonla Anılacak

Elbistanlı Ultra Maraton sporcusu İbrahim Şahin'in 2009 yılında ilkini koştuğu ve 2012 yılında ise Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenen, Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu içinde yer alan yarı maratonlar, Usta Şair...

09.01.2013 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistanlı Ultra Maraton sporcusu İbrahim Şahin'in 2009 yılında ilkini koştuğu ve 2012 yılında ise Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenen, Uluslararası Elbistan-Afşin- Ekinözü Ultra Maratonu içinde yer alan yarı maratonlar, Usta Şair ve Yazar merhum Abdurrahim Karakoç ile merhum Aşık Mahzuni Şerif adına tescillendi.

Almanya'da yaşayan ve 48 yaşında olan Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin'in 2009 yılında 111 kilometrelik parkurda koşarak başlattığı organizasyon, 2010 ve 2011 yılında da sürerken, Türkiye Atletizm Federasyonu'nu 2012 yılında yapılacak koşuyu tescilleyerek, faaliyet programına alırken, 6 Ekim 2012 günü koşulan koşuya bazı profesyonel sporcular da katılmıştı.

Organizasyon içerisinde yer alan 2 ayrı yarı maratonun bir tanesi geçtiğimiz yıl Şair ve Yazar merhum Abdurrahim Karakoç anısına koşulurken, ikinci yarı maratona ise herhangi bir isim verilmemişti.

Sporcu İbrahim Şahin, bu bölgenin yetiştirdiği iki değerin sportif faaliyet ile anılması ve tanıtılması amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu'na teklifte bulunurken, diğer yarı maratona ise Aşık Mahzuni Şerif isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Şahin, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Elbistan-Afşin-Ekinözü (EAE) Ultra Maratonu artık kabul görmüş profesyonel bir koşudur. İsteyen herkese özellikle gençlere nasıl koşma imkanı vermek gerekir diye düşünürken, EAE Ultra Maratonun sponsorlarından Elbistan Belediye Başkanı Sayın Durmuş Küçük ile görüştüğümde bana 4. EAE ultra maratonu finişinden sonar Abdurrahim Karakoç adına bir kültür merkezinin temelini atalım demişti. Bende Abdurrahim Karakoç adını yaşatmak istiyorsak hem gençleri yarıştırmak, hem önemli bir değerimiz olan Abdurrahim Karakoç adına her yıl bir yarı maraton düzenlersek önemli bir etkinliğe imza atılmış olacağını söyledim. Bilindiği üzere birincisi geçen yıl düzenlenen bu yarı maraton Abdurrahim Karakoç'un doğduğu Ekinözü'nde başlasın, Elbistan'da bitsin diye kendisine önerdim. Durmuş beyde ne gerekiyorsa destek olacağını söylemişti." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karakoç ve Şerif, Maratonla Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement