Karapınar'da Öğrencilerden Tema Vakfı'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Karapınar'da Öğrencilerden Tema Vakfı'na Ziyaret

Karapınar'da bir grup öğrenci, Karapınar Tema Vakfı gönüllü temsilcisi Musa Ceyhan'ı ziyaret etti.

03.01.2012 12:40

Karapınar'da bir grup öğrenci, Karapınar Tema Vakfı gönüllü temsilcisi Musa Ceyhan'ı ziyaret etti.

İlçedeki Meslek Yüksekokulu ve dershane öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci, erozyonla mücadelede görev almak istediklerini belirterek, Tema Vakfı'na ziyaret gerçekleştirdi.

Gelecek nesillere iyi bir yaşam bırakılması gerektiğini söyleyen öğrenciler,

"Doğayı yok ederek geleceğimiz yok ettiğimizin farkında değiliz. Daha iyi bir yaşam ve çevre için herkes üzerine düşeni yapmalı" dediler.

Ceyhan ise öğrencilere anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek,

"Sizlerin bilinçli olması bizim geleceğimizin aydınlık olması anlamını taşıyor. Bilinçlenen ve çalışan bir gençlik ile hiçbir engel karşımızda duramaz" diye konuştu.

"Erozyon, toprak, su ve bitki arasındaki doğal dengenin bozulması sonucu ortaya çıkar" ifadelerini kullanan Ceyhan, şunları kaydetti:

"Yurdumuzun üzerinde bulunduğu coğrafi enlemdeki iklim özellikleri, topografyası, jeolojik toprak yapısı, insanlarımızın doğal dengeye yaptıkları olumsuz etkiler, yanlış arazi kullanımı, aşırı otlatma, aşırı sulama, anız yakma, ormanlarımızın tahrip edilmesi gibi olaylar ekosistemi altüst etmekte ve erozyonu hızlandırmaktadır. Çevre konusunda daha dikkatli ve bilinçli olmak zorundayız."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karapınar'da Öğrencilerden Tema Vakfı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement