Karayollarında Yama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Karayollarında Yama Çalışmaları Sürüyor

Karayollarında Yama Çalışmaları Sürüyor

Karayolları 97. Şube Şefliğine bağlı taşeron işçileri, gündüz 40 dereceleri aşan sıcaklığa rağmen yoğun bir tempo ile çalışmaya devam ediyorlar.

02.07.2014 13:36

Şehir dışındaki ana yollar ve bağlı ara arterlerde bozuk, çökmüş ve çukurlaşmış yerleri asfalt ile dolduran işçiler, olası kazaları bu şekilde önlemeye çalışıyorlar.

"KADRO HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Yıllardır kanunen kadro verildiği halde kadrolarına kavuşamadıklarını belirten işçiler "İlk davalar 10 Mayıs 2011 tarihinde sonuçlandırıldı. İşe ilk girdiğimiz günden itibaren karayollarının işçisi olduğumuza karar verildi. Bahse konu kararlar 25 Ekim 2011 tarihinde Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından onaylanarak kesinleşti. O günden beri yargı kararlarının kesin olmasına rağmen uygulanmamaktadır. Yargı kararlarında çalıştığımız işyerlerinde uygulamakta olan toplu iş sözleşmelerinden de yararlanmamız gerektiğine hüküm edilmişti." dedi.

"BİZE SAHİP ÇIKAN YOK"

Her hafta Karayolları Şubesi önünde eylem yapan ardından tekrar işlerine dönen işçiler "Kesinleşen alacak davaları da mali yönden büyük miktarlara ulaştı. Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri kadro verme veya alacakları ödeme durumu ile karşı karşıya geldi. Kadromuzu vermeleri karşılığında alacak davalarından sulh yoluyla vazgeçeceğimizi taahhüt ettik. Ancak bu güne kadar hep oyalandık bugün yarın diyerek yargı kararlarına uymayanlardan adalet istiyoruz. Parti ayrımı yapmadan ilimizin tüm vekillerine sesleniyoruz. Çözüm yeri Meclis'tir. Kanun yapan Meclis yaptığı kanunlara uysun diyoruz" sitemlerini dile getirdiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Karayollarında Yama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement