Karpuzlu Alinda Festivali Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Karpuzlu Alinda Festivali Hazırlıkları Tamamlandı

Karpuzlu Alinda Festivali Hazırlıkları Tamamlandı

Karpuzlu'da bulunan 3 bin 400 yıllık Antik Kenti'n tanıtımı için düzenlenen Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali 19 Mayıs'ta yapılacak.

07.05.2013 10:04  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karpuzlu Belediyesi tarafından ilçede bulunan 3 bin 400 yıllık Antik Kenti'nin tanıtımı için geçen yıl ilki düzenlenen Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin ikincisi 19 Mayıs günü yapılacak.

Geleneksel hale getirdikleri festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, oldukça renkli geçecek olan festivale herkesin davetli olduğunu belirtti.

Dünyanın en önemli kültür mirasları arasında yer almasına rağmen, yeterince tanınmayan Alinda Antik Kenti'ni tanıtmak ve ilçede tarımla birlikte turizmi geliştirmek amacıyla gerçekleştirdikleri festivalin amacına ulaştığını ve Alinda Antik Kenti'nin tanınmaya başladığını belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez,hedeflerinin ilçeye tarım ve turizm şehri yapmak olduğunu belirtti. Karpuzlu- Milas yolunda da çalışmaların devam ettiğini kaydeden Dönmez, "Doğa ile tarihin iç içe olduğu Milattan Önce 14. Yüzyıla ait olan Alinda Antik Kenti'nin yaklaşık 3 bin 500 yıllık geçmişini tanıtmak ilçede tarım ile birlikte turizmi geliştirmek amacıyla bu festivali geleneksel hale getirdik. Amacımız hem Karpuzlu'nun sahip olduğu zenginlikleri değerlendirmek hem de halkımızın eğlenmesini sağlamak" diye konuştu.

Sabah saatlerinde Agora Meydanı'nda başlayacak olan Akşam halk konseri ile devam edeceğini belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, bu yıl Ankaralı Ayşe olarak biline Ayşe Dinçer, Esra Yaman, Belgin Gölcük ve Ahmet Durmuş'un konser vereceğini belirtti.

(İK)

07.05.2013 09: 53: 26

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karpuzlu Alinda Festivali Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement