Karşıyaka Belediye Başkanı Durak'tan Esnafa Uyarı - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak'tan Esnafa Uyarı

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak\'tan Esnafa Uyarı

Türkiye'de ilk kez Karşıyaka'da kurulan Esnaf Meclisi Genel Kurulu'nu yaptı.

26.06.2012 16:57

Türkiye'de ilk kez Karşıyaka'da kurulan Esnaf Meclisi Genel Kurulu'nu yaptı. Kent Konseyi bünyesinde kurulan Esnaf Meclisi'nin çok önemli görevler üstleneceğini belirterek, "Sıkıntıları birlikte aşacağız" diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan, "Ruhsatsız iş yeri istemiyoruz" uyarısı da geldi.

Kent Meclisi Başkanı Mustafa Ak başkanlığında toplanan Esnaf Meclisi'nde sorunlar tartışıldı, çalışma esaslarına yönelik kararlar alındı. Karşıyaka Çarşısı başta olmak üzere Nergiz, Alaybey, Bostanlı, Cumhuriyet gibi bölgelerde esnafların sorunlarına yönelik ayrı ayrı çalışmalar yapılmasına karar verildi. AVM'lerle ilgili şikayetlerini dile getiren esnaf, "AVM'lerin ücretsiz müşteri taşıyan servisleri kaldırılsın. Kent dönüşümü projeleri hazırlanıyor. Yeni yapılanmada her apartmanın altına işyeri konmasın. Esnaf sayısı sınırlandırılsın. İşyeri açma süresi 45 gün olarak belirlensin." taleplerinde bulundu.Karşıyaka Belediyesi olarak tüm esnafların kayıt altında olmasını istediklerini, bunun için de ruhsat işlemlerini hızlandırdıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, "Yasalar her geçen gün yenileniyor. Bu yüzden denetimlerimiz sıklaşıyor. Ruhsatsız işyeri istemiyoruz. Yaz sıcakları başladı, özellikle gıda üreten işyerlerimiz hijyene çok önem vermelidir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kendi önlemlerinizi zamanında alın." uyarısında bulundu.

İşgaliyeye de dikkat çeken Başkan Durak, "Esnafımız dışarıya taşarak daha çok satış yapamayacağını bilmeli. Dar sokaklarda taşmalara izin vermeyiz. Sokağa taşanlar kendinden sonraki esnafın önünü, vatandaşın yolunu kapatmaktadır. Esnafımızın daha fazla satış yapması için belli günlerde etkinlikler yapılmasını arzuluyorum. Bu meclis çatısı altında esnafımızla el ele bu çalışmaları yapabiliriz." dedi.

Diğer konuşmacılardan Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer, "Kent Konseyi bünyesinde beş ayrı meclis kurduk. Esnaf Meclisi de bunlardan bir tanesidir. Daha aktif çalışmasını diliyorum." derken, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necat Yılmaz da esnafın sorunlarının azaltılması için örgütlü mücadelenin gerekli olduğunu belirterek, "AVM'lerle mücadele için öncelikle esnafın önemi anlatılmalı. Vatandaşlarımız kendisi için küçük esnafın daha önemli olduğunu bilmeli." dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Belediye Başkanı Durak'tan Esnafa Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement