Karşıyaka'da Öğrencilere İlkyardım Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Öğrencilere İlkyardım Eğitimi Verildi

Karşıyaka\'da Öğrencilere İlkyardım Eğitimi Verildi

“Sağlıklı Yaşam Kulüpleri Projesi” kapsamında yapılan etkinlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencileri İzmir 112 çalışanları ile buluştu.

12.05.2014 15:25

"Sağlıklı Yaşam Kulüpleri Projesi" kapsamında yapılan etkinlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencileri İzmir 112 çalışanları ile buluştu. Maketler üzerinde kalp masajı uygulaması yapan çocuklar hem eğlendi, hem öğrendi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; Karşıyaka bölgesindeki tüm okullarda uygulanacak projenin protokolü imzalanmıştı.

Sağlıklı yaşam bilincine ve becerilerine sahip yeni nesiller yetişmesi ve hastalıkların önlenmesi amacıyla geliştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Mavişehir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıda öğrenciler ve 112 eğitmenleri buluştu.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren İzmir 112 Ambulans Servisi Eğitim Birimi Koordinatörü Dr. Zeynep Sofuoğlu tarafından sunum yapıldı. Sunumda 112 sistemi, ambulanslar ve ilk yardımın önemi hakkında bilgi alan öğrenciler maketler üzerinde uygulama yaparak, hem eğlendi hem öğrendi.

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu "Ambulanslarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Bizim İzmir'de 7 gün 24 saat hizmet veren 100 tane ambulansımız var. Sağlık ekipleri ambulans ile hastaya ulaşana kadar vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşmekte. Çünkü dakikalar hayat kurtarmada önem arz ediyor. Bu proje ile burada sizlerle buluşma fırsatını bulduk" dedi.

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz "Çocuklarımız geleceğimiz. Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu proje sayesinde eğitim alan çocuklarımız, burada edindikleri bilgilerle hem ailelerini eğitecek, hem de ileride insanların yaşamını kurtaracak temel bilgilere ulaşacaktır. Buna vesile olan Karşıyaka Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ve diğer yetkililer öğrencilerin kalp masajı uygulamalarını izleyerek onlara destek oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Öğrencilere İlkyardım Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement