Kas Hastası 3 Kardeş Okumak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Kas Hastası 3 Kardeş Okumak İstiyor

Adıyaman'da yaşayan Özsoy ailesinin çocukları Görkem Zeybek (3), Murat Efe (6) ve İbrahim Baki (15), kas hastası oldukları için okuyamıyor.

16.02.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da yaşayan Özsoy ailesinin çocukları Görkem Zeybek (3), Murat Efe (6) ve İbrahim Baki (15), kas hastası oldukları için okuyamıyor.

Adıyaman'da, Cumhuriyet Mahallesi Müftülük Caddesi'nde oturan Özsoy ailesi, 3 çocuklarının kas hastalığı nedeniyle engelli olmasına karşın okula alınmamasının sıkıntısını yaşıyor.

Kas hastası çocukların annesi Filiz Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kas hastası olan çocuklarının okumasını istediğini söyledi.

Çocuklarının okuması için yetkililerden de yardım beklediğini dile getiren Özsoy, şöyle konuştu:

"Benim 3 çocuğum kas hastası hastalığının ilerlemesinden dolayı eğitimine devam edemedi. Biz bir çok okula başvuru yaptık okula alınmıyorlar. Evde eğitim konusunda da başvuruda bulunduk. Burada da 'Çocuğunuzun yaşı büyük' diye bir cevap aldık. Bu okul serüvenimizden sonra ev de eğitime başvuru yaptık. Dilekçe yazdığımızda çocuğunuz 14 yaşını doldurmuş ve kaydı silinmiş, hiç bir şey yapamayız dediler. Biz de Milli Eğitime başvuru yaptık. Çocuklarımın eğitimi için yetkililerden destek bekliyorum."

Çocuklardan İbrahim Baki Özsoy ise okumak istediğini, büyüdüğünde grafikler olmak istediğini dile getirdi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kas Hastası 3 Kardeş Okumak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement