Kastamonu'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Kastamonu\'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Kastamonu Gölköy 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 2 bin 954 kısa dönem asker, düzenlenen törenle yemin etti.

11.04.2014 19:25  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Gölköy 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 2 bin 954 kısa dönem asker, düzenlenen törenle yemin etti.

354'üncü dönem ikinci grup kısa dönem erlerin yemin törenine askerlerin ailelerinin yanı sıra Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Zonguldak 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Köse ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş da katıldı.

Kısa dönem erlerin 3 haftalık temel askerlik eğitimini başarıyla tamamladığını belirten Kastamonu 5'inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Erhan Vural, "Gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. İçeceğiniz ant ile vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz" dedi.

Konuşmaların ardından eğitimde başarılı olan askerler ile ailelerine ödülleri verildi. Daha sonra kısa dönem erler, birlikte yemin etti. Ardından da 354'ncü dönem askerler adına yaş kütüğüne plaket çakıldı. Duygulu anların yaşandığı yemin töreni, askerlerin yürüyüşüyle son buldu. Tören sonrası asker aileleri, çocuklarıyla kucaklaşarak hasret giderdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement