Kastamonu'nun ihracatında yılın ilk 6 ayında artış meydana geldiği bildirildi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerine göre, geçen yılın ilk 6 ayında 26 milyon 673 bin dolar Kastamonu ihracatının, bu yılın aynı döneminde 82 milyon dolar artışla 108 milyon 798 bin dolara yükseldi.
Geçen yılın Haziran ayında 3 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşen ihracatın, bu yılın 6. ayında 3 milyon 946 bin dolara ulaştığı görülürken, en fazla ihracatın 983 bin dolarlık rakamla İtalya'ya yapıldığı görülüyor.
İlin, Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 32 ülkeyle ihracatı bulunmazken, sektör rakamlarına göre ise en fazla ihracatı 2 milyon 760 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe yaptı. - Kastamonu
Son Dakika › Yerel › Kastamonu'nun İhracatı Arttı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?