Katliam Kurbanları Mevlitle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Katliam Kurbanları Mevlitle Anıldı

Katliam Kurbanları Mevlitle Anıldı

Bilge Köyü'nde öldürülen 44 kişi için olayın ikinci yıldönümünde mevlit okutuldu.

04.05.2011 15:52  Güncelleme: 15:54

Mardin'in Mazıdağı İlçesi Bilge Köyü'nde silahlı saldırıda öldürülen 44 kişi için olayın ikinci yıldönümünde mevlit okutuldu. Katliamdan yaralı olarak kurtulan Murat Çelebi, yaşanan acıyı unutmalarının mümkün olmadığını belirterek, "Bu acılar içimizden çıkmaz, yaşadığımız sürece bu acıları taşıyacağız. Ama, biraz olsun saldırganlara verilen cezadan dolayı rahatladık. Dünyanın en kötü olayını yaşadık" dedi. azıdağı'nın Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 tarihinde Sevgi Çelebi ve Habip Arı'nın nişan evine düzenlenen silahlı saldırıda 7'si çocuk 44 kişinin yaşamını yitirdi. Katliamın bugün ikinci yıldönümünde

ölenler için mevit okutuldu. Saldırının ardından öksüz ve yetim kalan 61 çocuk, mevlit sırasında gelen misafirlerin kendilerine verdiği oyuncaklarla oynamaya çalışırken, köyde eğitim alan öğrenciler köy mezarlığını ziyaret ederek, anne, baba ve yakınlarının mezarlarına karanfil bırakarak mezar taşlarını öptü. Katliamda 4 yaşındaki kız kardeşleri Yasemin ve anneleri Arife Çelebi'yi kaybeden 12 yaşındaki Sultan ve 11 yaşındaki Halime Çelebi adlı kardeşler annelerinin mezarı başında dua etti. Annesini bir gün bile olsa unutmadığını anlatan Sultan Çelebi, "Annemi her gün rüyamda görüyorum. Kendisini çok seviyorum. İki yıl geçmesine rağmen dün gibi onları hayallerimde yaşatıyorum"dedi.

Köy muhtarı Abdurahman Çelebi'nin geçen ay kendi aralarında yaşanan ve yine silahların patladığı bir olaydan dolayı cezaevinde olması nedeniyle köyde kimse konuşmak istemezken, katliamdan yaralı olarak kurtulan Murat Çelebi sadece basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Çelebi, yaşanan acıyı unutmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu acılar içimizden çıkmaz, yaşadığımız sürece bu acıları taşıyacağız. Ama, biraz olsun saldırganlara verilen cezadan dolayı rahatladık. Dünyanın en kötü olayını yaşadık. Buna kader diyelim. Bize verilen moral desteği bizi ayakta tuttu"dedi.

NASIL OLMUŞTU?

Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 akşamı Sevgi Çelebi ile Habip Arı'nın nişan töreni için biraya gelenlerin bulunduğu köy muhtarı Hacı Halim Çelebi'nin evine uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonucu adeta kan gölüne dönmüştü. Saldırıda, 7'si çocuk 44 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıda nişan töreni için dua okutan imam Hacı Kazım Ozan da yaşamını yitirmişti. Saldırıyı düzenleyenlerin yakınları olan 58'i çocuk, 18'i kadın 84 kişi, olayın ardından güvenlik güçlerince alınan önlem nedeniyle Kırklarelin'de onlara alınan konutlara yerleştirilmişti.

SANIKLARA 44'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZALARI VERİLDİ

Güvenlik gerekçesiyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde Bilge köyü katliam sanıkları ile ilgili görülen davada 8 duruşmadan sonra verilen karar ile, 8'i tutuklu 13 sanıktan 6'sına 44 kez ağırlaştırılmış müebbet, yaşı küçük olan 1 sanığa 15 yıl, evinde silah bulunduran 1 kişiye 15 yıl, havaya ateş açtığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 1 kişiye 6 ay hapis cezaları verildi. Tutuksuz yargılanan 4 kişi ise beraat etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Katliam Kurbanları Mevlitle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement