KAÜ, 2014-2015 Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

KAÜ, 2014-2015 Mezunlarını Verdi

KAÜ, 2014-2015 Mezunlarını Verdi

Kars Kafkas Üniversitesi birimlerince düzenlenen 23. dönem "Mezuniyet Töreni" Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadyumunda yapıldı.

12.06.2015 18:22  Güncelleme: 18:28

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) birimlerince düzenlenen 23. dönem "Mezuniyet Töreni" Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadyumunda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, mezun öğrenciler adına yapılan konuşmayla devam etti. Tören folklor ekibinin gösterisinin ardından fakültelerde dereceye giren öğrencilere plaket ve ödüller verildi. Öğrenciler daha sonra kütüğe plaket çaktıktan sonra kep atma coşkusunu ve mezuniyet sevincini hep birlikte yaşadı.

2014-2015 Eğitim-öğretim Yılı Mezuniyet töreninde konuşan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, önce velilere seslendi.

Özcan, "Sizlerin bu gün yaşadığı duygular çok farklı. Evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebeğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. Ama içinizde onların istikballeriyle bir korku duymayın, bugüne kadar yaptıkları ile bizlerin takdirini kazandılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki bundan sonra da onların başarılarına bizimle birlikte sizlerde şahit olacaksınız" dedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün bizler için bayram günüdür diyen Özcan, "Ürünlerimizi aldığımız, akademik yıl boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını somut olarak gördüğümüz gündür. Bugün eğitiminizin son gününe geldiniz. Hayatınızın geri kalan günleri için burada geçen yıllarınız geleceğe hazırlanma zamanıydı. Gelecek yıllarda ülkemizin sosyal, siyasi ve iktisadi kısacası her alanda yaşamında önemli görevler üstlenecek olan siz mezunlarımızın yalnızca burada kazandıkları meziyetlerle yetinmeyip, öğrenmenin hayat boyu süren bir olgu olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, yaşamlarınız boyunca yeniliklere ve öğrenmeye açık olmanız gerektiğini ifade etmek isterim. Başlangıçta çok uzun geçeceğini sandığınız eğitiminiz biliyorum ki çok hızlı bir sürede sona erdi. Gelmez sandığınız mezuniyet günü, kısa sürede geldi. Umarım burada geçen günlerinizi iyi değerlendirmişsinizdir, geleceğe iyi hazırlanmışsınızdır. Çünkü bugün bir son olduğu kadar bir başlangıçtır da" diye konuştu.

Buradan gençlere seslenen Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, şunları kaydetti:

"Mezun ve mensubu olduğunuz Üniversite ile olan ilişkileriniz yani kurumsal aidiyet duygusu çok önemlidir. Kurum ile birey beraber yücelir. Bu birliktelik güçlü olunca her iki taraf ta kazançlı çıkacaktır. Hem ülkemizde hem de dünyanın değişik ülkelerinde bunun örneklerine çokça rastlamak mümkündür.

Ülkemizin kalkınması, geleceğimizi emanet ettiğimiz siz değerli gençlerimizle mümkün olacaktır. Sizler, mezun olduktan sonra, yaşamınız boyunca da Üniversitemizin temsilcileri olmaya devam edeceksiniz. En büyük dileğim, sizlerin yeniliklere açık, sürekli öğrenmeye istekli, araştıran ve sorgulayan, ülke sorunlarına karşı duyarlı, sorun çözme yeteneği olan, demokrasiye, hukuka ve insan haklarına saygılı, etik değerlere bağlı, erdemli, sağduyulu kişiler olarak ülkemize ve insanlığa hizmet etmenizdir. Bizler bundan sonra Üniversitemize daha fazla hizmet ederek, sizlerden sonra gelenlere daha iyi hizmet vermeye çalışacağız. Sizler ise dışarıda başarılarınız ve örnek hayatlarınızla Üniversitemizin ismini daha fazla yücelterek bayrağı üst noktalara taşıyacaksınız. Dolayısıyla hem biz hem de siz çok çalışacağız. Ne diyor Mustafa Kemal Atatürk "hiçbir şeye muhtaç değiliz yalnız ihtiyacımız olan tek şey çalışkan olmak" Şimdi ülkeniz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı. Şimdi Üniversitenizden mezun olma zamanı. Sevgili gençler, gözünüz arkada kalmasın; Kafkas Üniversitesi her geçen gün büyüyor, her geçen gün bölgemizin en iyi üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugüne kadar her türlü fedakarlığı göğüsleyerek sizleri yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı temenni ediyorum. Sizler çok iyi bir mühendis çok iyi bir doktor, çok iyi bir öğretmen olabilirsiniz ancak benim en çok istediğim erdemli birer insan olmanızdır. Felsefe tarihinin başlangıcında İnsanın ve yaşamın anlamı nedir sorusuna verilen cevap: erdemli olmak olarak belirtilmiştir bu da ancak bilgi sahibi olmakla mümkündür. Erdemli olmak ise; kendini yenileyebilmektir, güvenilir olmaktır. Dayanışma, tolerans ve tevazudur, kararlılıktır, paylaşmacılıktır. Topluma ve çevremize hizmettir. Erdem, cesarettir, Gönlünü aklınla uzlaştırmak ve vicdan muhasebesi yapmaktır, adil olmaktır, İyi, doğru ve güzele gidiştir. Ölçülü ve dengeli olmaktır. Erdem, özgürlüğe giden yolda, cesaretin yol arkadaşıdır. İnsanın kendini tanıması, kendini bilmesidir, haz almada ölçülü olmaktır. Kişinin kendi kendini yargılamasıdır, insanın kendisine karşı sorumluluklarını yerine getirmesidir."

KAÜ'de eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetleri 10 fakülte, 1 Devlet konservatuvarı, 4 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 1 rektörlüğe bağlı bölüm, 3 Enstitü ve 17 Araştırma ve Uygulama Merkezinde sürdürülüyor.

Akademik birimlerde toplamda 842 akademik personel ve 520 idari personel ile toplamda 17 bin 245 öğrenciye hizmet veriliyor. Bu yıl 2 bin 350 öğrenci mezun oldu.

2015-2016 Eğitim-öğretim yılında ise 5 bin 315 öğrenci KAÜ'ye yeni kayıt yaptırması bekleniyor. KAÜ'de düzenlenen mezuniyet törenine Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, eşi Figen Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. KAÜ mezuniyet törenine Kars Valisi Günay Özdemir'in katılmaması ise dikkat çekti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KAÜ, 2014-2015 Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement