Kaybolan konuşma ve işitme engelli kız çocuğu ailesine kavuştu - Son Dakika
Yerel

Kaybolan konuşma ve işitme engelli kız çocuğu ailesine kavuştu

Kaybolan konuşma ve işitme engelli kız çocuğu ailesine kavuştu Kaybolan kızı için gözyaşlarına boğulan anne, çocuğuna kavuştu Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde okula gitmek için evden ayrılan ancak 8 saat boyunca kendisinden haber alınamayan konuşma ve işitme engelli olan 13 yaşındaki kız çocuğu...

01.04.2023 10:24  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaybolan konuşma ve işitme engelli kız çocuğu ailesine kavuştu

Kaybolan kızı için gözyaşlarına boğulan anne, çocuğuna kavuştu

KOCAELİ - Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde okula gitmek için evden ayrılan ancak 8 saat boyunca kendisinden haber alınamayan konuşma ve işitme engelli olan 13 yaşındaki kız çocuğu gece saat 02.00'de İstanbul'da taksici tarafından bulundu. Ailesine teslim edilen kızın dönüş yolunu kaybettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde yaşayan Emira Sido, 13 yaşındaki özel birey Meram Maho'yu dün saat 13.00'te okula gönderdi. Saat 18.00 olmasına rağmen kızının eve gelmediğini gören anne Emira okula gitti. Öğretmenlerden kızının okula hiç gitmediğini öğrenen kadın, her yerde kızını aradı.

"Kızımı okula gitmemiş"

Kızına kavuşmak istediğini söyleyen anne Emira Sido, "Kızım saat 13.00'te okula gitmek için evden çıktı. Saat 18.00'de kızımı almaya gittiğimizde okula gitmediğini öğrendik. Eşime oğlum kızımı aradı, polislere haber verdik ancak bulamadık. Kızımı bulmanızı istiyorum. Kızım engelli, konuşamıyor ve duyamıyor. Kızım 13 yaşında, Suriyeliyiz, 8 yıldır Dilovası'nda yaşıyoruz" dedi.

Anne Emira'nın verdiği röportaj sonrasında gece saat 02.00'de İstanbul'da bulunan Meran Maho, anne ve babasına kavuştu. İstanbul'da kaldırımda otururken taksici tarafından bulunan ve Kocaeli'ne getirilen Meram, İstanbul'a gittiği ancak dönüş yolunu kaybettiği için geri dönemediği öğrenildi. Güvenlik kamarasında Meram Maho'nun İstanbul'a gitmeden önce markete giderek su aldığı görüldü.

"Kaldırımda kız çocuğunu gördüm"

Kaybolan kızı taksisiyle Kocaeli'ne getiren Erdem Çamlıca, "İşten çıktım, araçla evime gidiyordum. Kaldırımda kız çocuğunu görünce hemen durdum. İşitme ve konuşma engelinden dolayı iletişim sağlayamadığım için telefon numarası istedim. Babasının telefon numarasını yazdı. Kızın babasıyla iletişime geçtik. Ne mutlu ki böyle mübarek bir günde iyilik yaptık. Elimizden geleni yaptık" ifadelerini kullandı.

Kaybolan konuşma ve işitme engelli kız çocuğu ailesine kavuştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaybolan konuşma ve işitme engelli kız çocuğu ailesine kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement