Kayınvalide Muhtarlığa, Gelini Baş Azalığa Aday - Son Dakika
Yerel

Kayınvalide Muhtarlığa, Gelini Baş Azalığa Aday

Kayınvalide Muhtarlığa, Gelini Baş Azalığa Aday

Bartın'da 8 yıl önce vefat eden muhtar eşinden aldığı görevi başarıyla sürdüren Aysel Özveren ve baş azası gelini, yeniden seçimlere hazırlanıyor.

05.03.2014 12:16  Güncelleme: 12:23

SELİM BOSTANCI - Bartın'da 8 yıl önce vefat eden muhtar eşinden aldığı görevi başarıyla sürdüren 69 yaşındaki Aysel Özveren, baş azası geliniyle yeniden seçimlere hazırlanıyor.

Yaklaşık 40 yıl merkeze bağlı Köyortası Mahallesi muhtarlığı görevini yürüten Şenol Altan Özveren'in 2005'te vefat etmesinin ardından mahalle muhtarlığı için 2006 yılında yapılan ara seçimde eşi Aysel Özveren aday oldu.

Yaklaşık bin 200 seçmenin oy kullandığı seçimlerde, diğer erkek muhtar adayı rakibine 600 oy fark atarak seçimi kazanan 2 çocuk, 3 torun sahibi Özveren, 2009'da yapılan mahalli seçimlerde de 2  adaya karşı yarıştı ve seçimleri kazandı, gelini Merih Özveren de baş azası oldu.

Özveren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallenin yaklaşık 3 bin nüfusu ve bin 400 seçmeni bulunduğunu, göreve eşinin vasiyeti üzerine talip olduğunu söyledi.

Kentin tek kadın muhtarı

Muhtarlık görevine eşinin muhtarlığı döneminde aza olmasından dolayı uzak olmadığını anlatan Özveren, "'Eşim, hastalığın en ağır döneminde bile  mührü bırakmadan görevini yerine getirmeye çalıştı. Kanser hastası olduğu için 'Ben öleceğim ve muhtarlığı bırakamıyorum. Ama sen yürütürsen ben yürütmüş gibi olurum. Bu işi yapar mısın?' demişti. Ölmeden birkaç gün önce mühürleri elime koymuştu. Ben de onun vasiyetini yerine getiriyor ve 8 yıldır elimden geleni yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Özveren, Bartın'ın tek kadın muhtarı olmanın gururu yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"30 Mart yerel seçimleri için çalışmalara başladım. 5 kadın azamdan biri olan gelinim Merih Özveren ile çalışmalarını yürütüyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde gelinimle bu işi yürütmek için yeniden aday olduk. Tabi bu görevde gelinimle birlikte çalışmanın büyük avantajları oluyor. Benim gidemediğim yere gelinim gidiyor. O hem arkadaşım hem yardımcım. Sıkıntısı olan ailelere anne, abla, kardeş şefkatiyle yaklaşıp sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Herkes memnun, İnşallah yeni dönemde de hizmetlerimizi aynı şekilde sürdürürüz."

"Kayınvalidemle uyumluyuz"

Merih Özveren de kayınvalidesine yardımcı olmaktan memnun olduğunu ve herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını dile getirerek, "Kayınvalidemle beraber, uyumlu şekilde işi yürütüyoruz. Bugüne kadar da hiçbir problem yaşamadık. Önümüzdeki seçimlerde yeniden birlikte aday olduk" ifadesini kullandı.

Mahalle sakinlerinden İlhan Ergün ise sıkıntı ve sorunlarını muhtarla Özveren'le rahatlıkla paylaşabildiklerini, muhtarlarının geliniyle çalışmasının da örnek olduğunu kaydetti. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayınvalide Muhtarlığa, Gelini Baş Azalığa Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hüseyin Aldirak.: Mahalaemizin muhtari oldugunuz icin sizinle gurur duyuyoruz basarilarinizin devamini diliyoruz.Hüseyin Aldirak. 0 0 Yanıtla

Advertisement