Kaymakam Tura, Okulları Geziyor - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Tura, Okulları Geziyor

Kaymakam Tura, Okulları Geziyor

Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura çalışmalarına aralıksız devam ederek ziyaret ettiği okullara yenilerini ekledi.

22.10.2015 11:04

Diyarbakır'da okulların açılması ile birlikte eğitim ve öğretimde hareketlilikte başladı. Okullardaki ihtiyaçları tespit etmek ve yaşanan süreçte öğretmen ve öğrencilere olan ilgiyi yakından hissettirmek amacıyla Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura çalışmalarına aralıksız devam ederek ziyaret ettiği okullara yenilerini ekledi.

İlk olarak Dicle (Bağıvar) Mahallesinde bulunan Şehit Üstteğmen Fehmi Taşkın İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret eden Tura, burada öğrenciler tarafından karşılandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak ile birlikte okul yöneticilerinden okul faaliyetleri ile ilgili bilgi alan Tura, okuldaki her türlü ihtiyacın karşılanacağının buna binaen de öğretmenlerin göstereceği çabanın öğrencilerin daha iyi ve sağlıklı eğitim alabilmesi adına çok önemli olduğunu vurguladı.

Buradaki incelemelerin ardından Bağıvar Vali Aydın Arslan Fen Lisesine geçen Tura, Okul müdürü Mahmut Erçil'den onarımı ve donanımı yapılan pansiyon binası hakkında bilgi aldı. Pansiyon binasında incelemelerde bulunan Tura, burada yaptığı konuşmada; ''Bizler burada öğrencilerimizin geleceğini kendilerinin tayin edebilecekleri alanlar yaratma çabası içerisindeyiz. Çıtayı yüksekte tutarak daha iyisini yapabilmeyi şiar edindik. Gerek ben gerekse İlçe milli eğitim müdürümüz eğitim anlamında bize iletilen her türlü talebi dikkatlice ele alarak değerlendiriyoruz. Umarım yıl sonunda öğrencilerimizde kendilerine yaratılan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirip başarılarıyla bizi daha mutlu ederler''dedi.

Daha sonra yapım aşamasında olan 16 derslikli ilköğretim okulu inşaatına giderek yüklenici firmadan bilgiler alan Tura, eğitim adına yapılan yatırımların kendilerini çok mutlu ettiğine değinerek bu yolda akıtılan her damla terin kutsal olduğuna dikkatleri çekti. Tura, Bağıvar mahallesinde bulunan okullardaki incelemelerinin ardından okul yöneticileri ve öğretmenlere gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kaymakam Tura, Okulları Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement