Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alim Gerçel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alim Gerçel Açıklaması

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alim Gerçel Açıklaması

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Müh. Alim Gerçel, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

02.05.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Müh. Alim Gerçel, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Alim Gerçel, Türkçülük Günü'nün 3 Mayıs 1944 tarihinde Türk Milliyetçileri'nin komünizme 'Dur' dedikleri devrin dikta rejimine karşı protestolarını başlattıkları kutsal hareketin adı olduğunu söyleyerek, "Atatürk'ün ölümünden sonra onun Türk Milliyetçiliği ölçüsünde geliştirdiği devlet politikasına dinamit koymak isteyenlerin elinde patladığı, Hüseyin Nihal Atsız'ın önderliğinde bir grup idealist Türk gençliğince başlatılan kutlu mücadele günüdür. Türk gençliğine utanılacak zulümlerin haksızlık ve şiddet hareketlerinin resmen başlatıldığı bir ibret tarihidir. Türkçülük daima hak, hürriyet ve millet menfaatinden yana olmuştur. Türkçülerin parolası 'Her şey Türkiye için, Türk'e göre, Türk tarafındandır." İfadelerini kullandı.

3 Mayıs'ta çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Gerçel, " 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Kültür ve Turizm Derneği tarafından her yıl bir dizi programlar düzenlenmektedir. İlki 3 Mayıs Salı günü 1910 yılında Kayseri'de ilk Türkçe gazete Erciyes'i yayınlayan, Memleket Hastanesi ve 60'dan fazla okulun yapımında katkısı olan Türkçü Gazeteci Yunus Bekir'in Melikgazi İlçesi Turan Mahallesi'ndeki mezarlığı başında yapılacaktır. Bu program için saat 10: 00'da Sahabiye Mahallesi Muhtarlığı önünden otobüs hareket edecektir. Yine 3 Mayıs saat 19: 30'da Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu'nda Türkçülük Günü Toplantısı yapılacaktır. Programımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz" diye konuştu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ' da 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında bilgiler vererek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alim Gerçel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement