Kazak Vali'den Başkan Ak'a Anlamlı Hediye - Son Dakika
Yerel

Kazak Vali'den Başkan Ak'a Anlamlı Hediye

Kazak Vali\'den Başkan Ak\'a Anlamlı Hediye

Kazakistan’ın Almaty Bölge Valisi Amandık Batalov, Kazakistan’a verdiği destek ve ünlü Kazak ozanı Süyinbay Aronuli’nin adını taşıyan parkı hizmete açması nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a Kazak milli giysisi Çapan ve hizmet madalyası hediye etti.

03.11.2015 10:41

Kazakistan'ın Almaty Bölge Valisi Amandık Batalov, Kazakistan'a verdiği destek ve ünlü Kazak ozanı Süyinbay Aronuli'nin adını taşıyan parkı hizmete açması nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a Kazak milli giysisi Çapan ve hizmet madalyası hediye etti.

Vali Batalov tarafından gönderilen hediyeleri Başkan Ak'a Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev takdim etti. TÜRKSOY Kazakistan Temsilcisi Malik Otarbayev ile birlikte yaptığı ziyarette AK Parti'yi milletvekili seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik ederek söze başlayan Büyükelçi Tüymebayev, "Sizi kutluyoruz. Büyük bir başarı kazandınız. Seçimden sonraki ilk günde sizinle birlikte olmaktan mutluyuz" dedi. Başkan Ak da Türkiye'nin istikrarı ve geleceği için iyi bir sonucun alındığını söyleyerek "İnşallah önümüzdeki 4 yıl hizmetlerimize istikrarlı biçimde devam edeceğiz" diye konuştu.

HEDİYE EDİLEN ÇAPAN'I GİYDİ

Kazakistan Büyükelçisi, hediyelerin takdimi için Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende ise Türkiye'nin istikrarlı olmasının ve gelişmesinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, "Hepinizi seçimlerden dolayı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanlarımız, Başbakanlarımız nezdinde güzel ilişkilerimiz mevcut. Keçiören Belediyesi'nin Kazakistan ve Türkiye dostluğu için yapmış olduğu faaliyetler nedeniyle Mustafa Ak kardeşimize şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Kazakistan'ın meşhur şairi Süyinbay Aronuli'nin adına Keçiören'de yapılan park için ve Kazak-Türk ilişkilerine katkısı nedeniyle Almaty Valimizin Başkana gönderdiği kaftanı ve madalyayı takdim ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Mustafa Ak da, Büyükelçi Tüymebayev'in Keçiören'in dostu olduğunu vurgulayarak "Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizi ve aynı zamanda birçok etkinliğimizi birlikte gerçekleştiriyoruz. Keçiören Belediyesi Estergon Kalesi'nde Kazakistan'ın kültürünü tanıtan çadır evini de açtık. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi önce hizmet madalyasını Başkan Ak'ın yakasına taktı, daha sonra Kazak milli giysisi Çapan'ı takdim ederken de "Kış geliyor, sıcak tutar" espirisini yaptı. Hediye için teşekkür ederek Tüymebayev'e "Şehir ve İnsan" adlı kitabı takdim eden Başkan Ak ise, Çapan'ı giyerek Büyükelçi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazak Vali'den Başkan Ak'a Anlamlı Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement