Kazakistanlı Gazeteciler Expo 2016'da - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kazakistanlı Gazeteciler Expo 2016'da

Kazakistanlı Gazeteciler Expo 2016\'da
01.06.2016 11:04

Kazakistanlı televizyon muhabiri ve kameramanları, gazetelerin genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları ve Ankara temsilcileri, Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nı ziyaret etti.

Kazakistanlı televizyon muhabiri ve kameramanları, gazetelerin genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları ve Ankara temsilcileri, Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nı ziyaret etti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türk Hava Yolları (THY), Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği ve Antalya Konsolosluğu işbirliğiyle hazırlanan programa katılan 16 Kazakistanlı gazeteci, Aksu İlçesi'ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geldi. Aralarında televizyon muhabiri ve kameramanları, 8 gazetenin genel yayın yönetmeni, köşe yazarları ve Ankara temsilcilerinin bulunduğu gazeteciler, bin 121 dönümlük alanı buggyle gezdi.

Antalya'nın turizm, tarım ve sağlık potansiyelini inceleyip Kazakistan medyasına taşıyacak olan gazeteciler, EXPO 2016 Antalya'ya katılan ülkelerin pavilyonlarını gezdi. Çocuklar için tasarlanan 8 dönüm alan üzerine kurulu, 100 metre çapındaki Çocuk Adası, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi, EXPO Kulesi, Kongre Merkezi, Restoranlar Sokağı'nı gezip çekimler yapan Kazakistanlı gazeteciler, kendi ülkelerinin pavilyonunda da çekimler yaptı.

Gelecek yıl Astana'da yapılacak EXPO 2017 için de fikirler edinen Kazakistanlı gazeteciler, sergi alanına hayran kaldıklarını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazakistanlı Gazeteciler Expo 2016'da - Son Dakika


Advertisement