Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekibi, Görevlerini Tamamlayarak Ereğli'ye Döndü - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekibi, Görevlerini Tamamlayarak Ereğli'ye Döndü

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekibi, Görevlerini Tamamlayarak Ereğli\'ye Döndü

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 2 büyük depremin ardından bölgeye giden Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye ekibi, görevlerini tamamlayarak kente döndü. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, itfaiye Arama Kurtarma ekibine gayretleri için teşekkür ederek, “Ekibimiz 9 günde yapılan çalışmada 7 vatandaşı canlı olarak enkaz altından çıkarttı, 32 vatandaşımızın da cansız bedenini yetkililere teslim etti” dedi.

14.02.2023 16:56  Güncelleme: 17:07

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 2 büyük depremin ardından bölgeye giden Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye ekibi, görevlerini tamamlayarak kente döndü. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, itfaiye Arama Kurtarma ekibine gayretleri için teşekkür ederek, "Ekibimiz 9 günde yapılan çalışmada 7 vatandaşı canlı olarak enkaz altından çıkarttı, 32 vatandaşımızın da cansız bedenini yetkililere teslim etti" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yola çıkan 55 kişilik Kdz. Ereğli Belediye İtfaiye ekibi, AFAD koordinasyonunda bölgede yürüttüğü çalışmaları tamamlayarak Ereğli'ye döndü.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, deprem bölgesinden dönen ekibi, AKM'de kurulan Yardım Merkezi'nde karşıladı.

"YIKINTILAR ARASINDAN 7 VATANDAŞI CANLI ÇIKARDILAR"

Arama Kurtarma ekibine gayretleri için teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şunları söyledi:

"Deprem sabahı durumu öğrendiğimizde İtfaiye Müdürü beni aradı, direkt talimat verdim bölgeye gidin diye. Hiçbir yerden izin almadan ilk etapta 16 kişilik arama kurtarma ekibi, ilk bölgeye giden ekip oldu. Daha sonra 21 kişilik çadır kurmak ve malzeme dağıtımında yardım etmek üzere 21 kişilik ekip gönderdik, daha sonra da gönüllülerin de olduğu 18 kişilik ekibi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş'in koordinasyonunda bölgeye gönderdik. Ekiplerimiz 9 gün bölgede yaptıkları çalışmalarda 7 vatandaşı enkaz altından canlı çıkardılar, 32 vatandaşımızın da cansız bedenini yetkililere teslim ettiler. Gayretleri için tüm halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum."

ATEŞ: "AFAD, BÖLGEDE KULLANILAN MALZEMELERİ BİZE TESLİM ETTİ"

İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, AFAD yetkililerinin yapılan çalışma nedeniyle Ereğli Belediyesi İtfaiyesi'ne ve Başkan Halil Posbıyık'a teşekkür ettiğini belirterek, "Bölgede yaptığımız çalışmalar sonunda ekiplerimize verilen hilti, kesme aletleri ve diğer aletleri AFAD yetkilileri bizlere zimmetledi ve herhangi bir felaket olduğunda sizi çağıracağız, bu eşyalarla gelin dediler. Başkanımız da bir araç göndererek o aletleri Ereğli'ye getirdik" dedi.

Ekiple birlikte bölgeye giden İtfaiye Amirleri Burak Demirören ve Mehmet Ali Demirkol da yapılan çalışmalar ve yaşadıkları anılar hakkında açıklamalarda bulundular.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekibi, Görevlerini Tamamlayarak Ereğli'ye Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement