Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nde Zorlu Yarış - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nde Zorlu Yarış

Kent Konseyi Çocuk Meclisi\'nde Zorlu Yarış

BKK Çocuk Meclisi'nin genel kurulunda oy kullanan minikler, demokrasi kültürünü uygulamalı bir şekilde öğreniyor.

02.04.2013 11:35  Güncelleme: 11:41

Bursa Kent Konseyi (BKK) Çocuk Meclisi'nin genel kurulunda oy kullanan minikler, demokrasi kültürünü uygulamalı bir şekilde öğreniyor.

Bursa Kent Konseyi (BKK) ofislerinde yapılan Çocuk Meclisi'nin seçimli genel kuruluna, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, BKK personeli ve çocukların aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlığı'na Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Divan kurulu üyeliklerine ise Çocuk Meclisi üyeleri Mustafa Onur Tarlabölen ve Ahmet Enes Ünaydın seçildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla toplumun her kesimin için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Pala, "4 meclisimiz, çalışma guruplarımız ve komisyonlarımızla birlikte Bursa markası olarak 45 ayda 4800 faaliyet düzenledik. Tüm meclislerimiz gibi Çocuk Meclisi'miz de örnek projeler yapıyor. Genel kurul gibi toplantılarla, çocuklarımız daha küçük yaşta tecrübe sahibi oluyor. Bir nevi eğitim vererek demokrasi kültürünü benimsetiyoruz. Seçimde iki tane çocuğumuz başkan adayı oldu. Elbette herkes başkan adayı olabilir. Sonucunda seçilebilir veya seçilemez. Sonuç ne olursa olsun tüm üyeler gönüllülük esasıyla çalışmalarına devam edecek. Başkan adayları Sudenur Özdemir ve Abidin Durmuş'a başarılar diliyorum" dedi.

Kent Konseyi tüm üyelerin birer aile olduğunu dile getiren Çocuk Meclisi Başkanı Mustafa Onur Tarlabölen, hep birlikte güzel projeler yaptıklarını, yeni dönemde de örnek çalışmaların süreceğine inandığını söyledi. BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı ise, çocukların oluşturduğu toplulukların en güzel çiçek bahçelerinde olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından minikler sandık başına gitti. Mevcut Çocuk Meclisi Başkanı Mustafa Onur Tarlabölen'in tekrar aday olmadığı seçimlerde, Sudenur Özdemir ve Abidin Durmuş başkanlık için yarıştı. Toplam 61 oyun kullanıldığı seçimde, 31 üyenin desteğini alan Abidin Durmuş yeni dönemin başkanı oldu. Yeni yönetimde, Abidin Durmuş, Tuğçe Yörüklü, Onur Birkiye, Furkan Kutlu, Nüket Canbey, Buket Canbey, Yaren Elbüken, Ferhat Bulut, Nursema Tursen, Berra Nilay Ülker, Gülsüm Yağız, Merve Acar ve Buket Nur Bartal yer aldı.

(MŞ)

02.04.2013 11: 13: 49

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nde Zorlu Yarış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement