KEP, İş Dünyasına Kolaylık Getirecek - Son Dakika
Yerel

KEP, İş Dünyasına Kolaylık Getirecek

KEP, İş Dünyasına Kolaylık Getirecek

Şanlıurfa'da Anonim ve limited şirketler için kanunen zorunlu hale getirilen KEP sistemi, katılımcılara anlatıldı.

22.05.2014 11:40  Güncelleme: 11:41

Anonim ve limited şirketler için kanunen zorunlu hale getirilen KEP, şirketlere yalnızca e-tebligat alma gibi yükümlülükleri yerine getirilmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda şirketlere hız ve kolaylıkla da kazandıracak.

Türk Ticaret Kanunu ile iş dünyasının hayatına giren KEP (Kayıtlı E-Posta), 19 Ocak 2013 tarihli elektronik tebligat yönetmeliği ile anonim ve limited şirketler için kanunen zorunlu hale getirildi. Bu sistemle artık şirketler tüm yazışma ve belgelerini KEP ile yasal geçerliliği olacak şekilde güvenli elektronik ortamda taşıyabilecekler. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 2011 yılında yapılan mevzuatla Türkiye'de KEP servis sağlayıcısı olmaya hak kazanan üç firmadan biri olan TNB (Türkiye Noterler Birliği) KEP Temsilcisi İlhan Erdoğan sistem hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) Konferans Salonu'nda düzenlediği seminerde sistemi anlatan Erdoğan, sistemin şirketlere birçok kolaylık sağladığını kaydetti. Erdoğan, "Bu sistemin en büyük kolaylığı KEP'le gönderilen kayıtlara ihtiyaç duyduğunuz anda ulaşıp yasal kanıt olarak kullanabilirsiniz. Bu sistemde kayıtlar 20 yıl süreyle saklanıyor. KEP'le kayıtlı e-postanızın alıcıya kesin olarak ulaştırıldığını ve okunduğunu garanti altına alırsınız" dedi.

ZAMAN VE KÂĞIT TASARRUFU

KEP'in büyük yararlarından birisinin zaman ve maliyet tasarrufu sağladığını belirten Erdoğan, "KEP ile resmi ve ticari işlemlerinizde hız kazanır, kâğıt ve posta işlem maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. KEP ile şahsen ulaştırılması gereken ve ulaştığından emin olmak istediğiniz tüm gönderimlerinizi saniyeler içinde yapabilirsiniz" diye konuştu.

Diğer standart posta servis sağlayıcılarının en büyük eksikliğinin içerik ve göndericinin belli olmadığını vurgulayan Erdoğan, şirketlerin ihale şartnamesi, fatura, sipariş formu, performans değerlendirme gibi işlerini KEP üzerinden gerçekleştirebileceğini söyledi. KEP'in kamuda yeni bir anlayış getireceğini belirten Erdoğan, "KEP hizmeti kamudaki kimlik doğrulama, beyan, bildirim ve onay mekanizmalarında son derece güvenli bir alt yapı sunuyor. Bu sistemde göndericiyle alıcının mutlaka ya kimlik bilgileri ya da şirket bilgileri kaydediliyor. Yani diğer hotmail gibi gmail gibi veya diğer standart posta servis sağlayıcıları hesap açamıyorsunuz" diye ifade etti.

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA NEDİR?
Elektronik ortamda bilgi ve belge paylaşımında yaygın olarak kullanılmakta olan elektronik posta, iş ve işlemlerin daha hızlı ve daha kolay yapılmasına olanak sağladığı için önemli bir araçtır. Ancak elektronik posta ile haberleşmenin taraflar arasında teknik olarak güvenli ve hukuken geçerli bir şekilde yapılabilmesi için ilave güvenlik hizmetlerine gereksinim duyulmaktadır. Bu ihtiyaçları karşılamak üzere geliştirilen kayıtlı elektronik posta (KEP), elektronik iletilerin, gönderimi ve teslimatı da dâhil olmak üzere kullanımına ilişkin olarak hukukî delil sağlayan, elektronik postanın nitelikli şeklidir. KEP sistemine ilişkin hizmetler Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcılar tarafından verilmektedir. KEP sistemi içerisinde bir elektronik iletinin gönderilmesi ve alınması dışında elektronik belgelerin saklanması, güvenli iletişim ve elektronik ortamda güvenilir üçüncü taraf hizmetleri gibi katma değerli hizmetler de sunulabilmektedir.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel KEP, İş Dünyasına Kolaylık Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement