Kilis Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kilis Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Kilis Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Kilis'te Sivil Toplum Kuruluşlarının Girişimi ile Kurulan Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısını Yaptı.

28.04.2008 13:25

Kilis'te sivil toplum kuruluşlarının girişimi ile kurulan kent konseyi genel kurul toplantısını yaptı.

Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, 7 Aralık Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Şükrü Karataş, bazı daire amir ve müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konsey toplantısında divan başkanlığına oy birliği ile avukat Hayri Muammer Fazlıağaoğlu, katip üyeliklere ise avukatlar Hüseyin Levent Külekçioğlu ve Neşet Yıldırım seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasına müteakip, gündeme ilişkin konular ele alındı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Kahraman Ünler, Kent Konseyinin görev alanları ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Kent Konseyi ve Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına her zaman destek verdiklerini söyledi. Bulut, "Kilis'in, belirli öncelikleri var. Bu öncelikler bir bir yerine getiriliyor. Kilis'in, kangreni olan su sorununu kökten çözdük. Arıtma tesisi faaliyette, damacana kalitesinde şehre su veriyoruz. Kilis'in normalde içme ve sulama alanında su sıkıntısı yok. Suların iyi kullanılması gerekiyor. Afrin çayının suyu boşa akıyor. Sabon suyu boşuna akıyor. Buna benzer sular boşa akıp gidiyor. Ben iddia ediyorum. Boşa akan sular bırakın Kilis'in su sorununu çözmeyi İstanbul'a bile yeter. Ama bu suları iyi değerlendirmek ve kullanmak lazım. Organik tarım konusunda Kilis'te yapılması gerekenler var. 2012 yılına kadar mayınlar kaldırılacak. Bu alan organik tarıma açılması gerekiyor. Kilis'in en büyük sorunu olan işsizlik konusunda Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni fabrikalar devreye girecek. Bu yıl sonu itibariyle bu fabrikalarda çalışan işçi sayısı bini aşmış olacak. Katı atık tesisi çalışmalarımız devam ediyor. Boşa akan lağım sularının arıtılarak tarım alanında kullanılması gerekiyor. Sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını çok önemsiyorum. Her zaman destek veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu da, Türkiye'nin son yıllarda sivil toplum örgütlerinin büyük bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, "Sivil toplum örgütlerinin sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Kilis'te, 5-6 yıldır büyük bir değişim yaşanıyor. Bunu her alanda görmemiz mümkün, eskiden yatırımcılar yollarımız iyi değil diye bahane ederlerdi. Yolumuz duble olarak yapıldı. Bazı yerlerde çalışmalar devam ediyor. Kilis teşvik kapsamına alındı. Yeni hastane faaliyete geçirdik. Yapılan çok sayıda hizmetler var. Bunları burada anlatmaya kalkarsam çok zamanınızı alırım. Kilis'in değerlerine sahip çıkmalıyız. Milletvekili olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hükümet olarak Kilis'in kalkınması, gelişmesi, yatırımların arttırılması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kilis eski Belediye Başkanı Reşat Güven Sipahi ise Kilis'te büyük bir değişim yaşandığını kaydederek, "Kilis'te bu kadar değişim olmasına karşın gördüğümüz eksiklikler var. Yeni devlet hastanesi kısa sürede devreye girmesine karşın, hastanede yürüyecek imkan yok. Koridorlarda yürümek imkansız. Hastalar doktorların odasına beşer kişi alınıyor. Bazı vatandaşlar serinlemek için dahi klimanın altına oturuyorlar. Bu işe bir çeki düzen verilmesi gerekiyor. Sağlığın kaliteli sunulması gerekiyor. Eski devlet hastanesinin tekrar faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Osmaniye'de de eski hastane tekrar faaliyete geçirildi. Bir diğer olay ise trafik. Türkiye'nin hiçbir yerinde uygulanmayan şeyler burada uygulanıyor. Kilis'te, günde 10 kez uygulama yapılıyor. Gaziantep'ten Kilis'e girişte oylum kavşağında, emniyet müdürlüğü kavşağında, kadı cami önünde uygulama yapılıyor. Bir kişi 10 dakika içerisinde 3 defa uygulama noktasından geçiyor. Birde Genel Bilgi Toplaması (GBT) sorulduğu için insanlar beklemek zorunda kalıyor. Sürekli vatandaşlara ceza yazılıyor. Kilisliler, trafik uygulamasından bıktı usandı. Gaziantep'in nüfusu 2 milyon Kilis'in nüfusu 70 bin ama ceza olarak Kilis'te daha fazla yazılıyor. Ehliyetsiz araç kullananlarda da aynı oranları görmeniz mümkün, hiçbir vilayette Kilis'teki kadar kasis bulamasınız. Bazı caddelerde 30 metrede bir kasis var. Sinyalizasyon sistemi devreye girince bu kasisler kaldırılmalıdır. Araç sürücülerine resmen eziyet çektiriliyor" şeklinde konuştu.

(MAD-OÇ-Y) 28.04.2008 13:01 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement