Kilis'te Semazenler Gösterisi İlgiyle İzlendi - Son Dakika
Yerel

Kilis'te Semazenler Gösterisi İlgiyle İzlendi

Kilis\'te Semazenler Gösterisi İlgiyle İzlendi

Kilis’te, Hz. Mevlana’nın 743. vuslat yıldönümü sebebiyle Şeb-i Arus töreni düzenlenirken, semazenlerin gösterisi ilgiyle izlendi.

14.12.2016 12:30

Kilis'te, Hz. Mevlana'nın 743. vuslat yıldönümü sebebiyle Şeb-i Arus töreni düzenlenirken, semazenlerin gösterisi ilgiyle izlendi.

Kilis Valiliği ile Gaziantep Kilis Mevlevihanesi Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Alaeddin Yavaşça Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan törene ilk olarak Gaziantep, Kilis Mevlevihanesi Yaşatma ve Kültür Derneği adına Mehmet Yesari Horozoğlu, Mevlananın hayatını, Şems-i Tebrizi ve öğrencileri ile olan ilişkilerini anlattı. Daha sonra 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin okudukları şiirler uzun süre alkışlandı. Tasavvuf müziği ve semazenlerin gösterileriyle devam eden programın sonunda Vali İsmail Çataklı, Mehmet Yesari Horozoğlu'na çiçek vererek teşekkürlerini iletti.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Polat, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, İl Emniyet Müdürü Günter Şense ile il müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis'te Semazenler Gösterisi İlgiyle İzlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement