Kırgız Öğrencilere Yerel Yönetim Gezisi - Son Dakika
Yerel

Kırgız Öğrencilere Yerel Yönetim Gezisi

Kırgız Öğrencilere Yerel Yönetim Gezisi

Çankaya Belediyesi, yerel yönetimler konusunda staj yapmak üzere Ankara'ya gelen Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi öğrencilerine projelerinden bir kısmını tanıttı.

26.07.2012 10:17  Güncelleme: 10:34

Çankaya Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği'nde yerel yönetimler konusunda staj yapmak üzere Ankara'ya gelen Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencilerine projelerinden bir kısmını tanıttı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde Mayıs 2012'de gerçekleşen Yerel Yönetimler Sempozyumu'na katılan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör'ün daveti üzerine üniversitenin İşletme, Maliye, İktisat bölümleri ile Bilgisayar, Gıda ve Çevre Mühendislikleri bölümlerinden mezun olan 6 öğrenci, Çankaya Belediyesi'nin farklı projelerini tanıma fırsatı yakaladılar.

Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasında eğitim ve kültür yönünden ilişkileri sağlamlaştırma amacı ile Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgızistan Cumhuriyeti hükümetleri arasında 30 Eylül 1995 tarihinde imzalanan bir anlaşma ile eğitim ve öğretim hayatına başlayan üniversitede 3700 öğrenci arasında dereceye giren 6 öğrenci, belediyenin projelerinden Sosyal Projeler Merkezi, Çansera Kent Bahçesi ile Oyun Sokakları'nı gezdiler.

Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımı için hizmete sunulan Sosyal Projeler Merkezi'nde atölyeler sorumlusu Mehmet Kurtoğlu'ndan Çankaya Ahşap Oyuncaklar Atölyesi'nde (ÇAÇOY) tahta oyuncakların yapımı konusunda bilgi alan öğrenciler, makinelerin başına geçerek deneyim kazandılar.

Üniversite rektörü Sebahattin Balcı'nın Türk olması dolayısıyla Türkiye'ye ve Türk insanına yabancı olmadıklarını ifade eden öğrenciler, çocukların rahat ve özgür bir ortamda vakit geçirebildikleri Oyun Sokakları'nda sek sek oynayarak keyifli anlar yaşadılar.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin programı dahilinde 4 Ağustos'a kadar Ankara'da kalacak olan öğrenciler, Çankaya'daki parkların ve yeşil alanların bitki ihtiyacının karşılandığı Çansera Kent Bahçesi'nde bulunan yürüyüş yolunda hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırgız Öğrencilere Yerel Yönetim Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement