Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov, Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti.
Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ziyarette Antalya'da yaşayan veya turist olan gelen Kırgızların sorunları ile Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ekonomi ve turizm ilişkilerinin geliştirilmesi konuları değerlendirildi.
Ziyarette, 2016 yılında Antalya'da açılacak botanik EXPO hakkında Büyükelçi Dzhunusov'a bilgi veren Vali Türker, Kırgızistan'ın da EXPO 2016 Antalya'ya katılmalarını arzu ettiklerini bildirdi.
Antalya'ya ailesiyle tatile gelen Büyükelçi Dzhunusov da Kırgızistan'ın EXPO 2016 Antalya'ya katılması gerektiğini, bu konuda kendisinin de katkı sunacağını ifade etti.
Ziyaret sonunda Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Büyükelçi Dzhunusov, Vali Türker'e Kırgız milli giysilerini giydirdi ve bir kitap hediye etti. Vali Türker ise konuk Büyükelçiye EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık figürünün bulunduğu bir plaket takdim etti.
Son Dakika › Yerel › Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisinden Vali Türker'e Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?