Kırıkhanlı Kadın Girişimciler İş Hayatına Atılacak - Son Dakika
Yerel

Kırıkhanlı Kadın Girişimciler İş Hayatına Atılacak

Hatay Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından sürdürülen proje kapsamında, Kırıkhanlı 11 kadın girişimcinin iş hayatına atılacağı bildirildi.

03.01.2012 17:40

Hatay Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından sürdürülen proje kapsamında, Kırıkhanlı 11 kadın girişimcinin iş hayatına atılacağı bildirildi.

Hatay Mikrokredi Şube Müdürü Serap Varoğlu, ilçedeki girişimcilerle Kaymakam Fecri Fikret Çelik'i makamında ziyaret etti.

Varoğlu mikrokredi şubeleri olarak 3 yıllık süreç içerisinde 4 bin kadına toplam 1 milyon 400 bin 346 lira 50 kuruş kredi sağlandığını belirterek, projenin faaliyette olduğu süre içerisinde dönen kredi miktarının ise 1 milyon 100 bin 17 lira 50 kuruş olduğunu ve bu kredilerin taksitlendirildiğini söyledi.

Mikrokredi uygulamasının Vali Mehmet Celalettin Lekesiz öncülüğünde Kırıkhan'da da bugün itibarıyla 11 mikrokredi üyesine verilecek kredilerle fiilen başladığını vurgulayan Varoğlu, tüm kadınları iş hayatına atılmaya davet etti.

Varoğlu, mikrokredi almak için aynı mahallede oturan, benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan 1. derece akraba olmayan 5 kadının bir araya gelmesinin yeterli olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Grup üyelerinin her birine ayrı ayrı kredi verilir. İlk yıl için öngörülen kredi miktarı 100 ile 1000 TL arasıdır. Bu para alındığı hafta içinde gelir getirici faaliyet için kullanılmalıdır. Paranın bu şekilde kullanılmasından bir hafta sonra, alınan kredi hizmet maliyeti ile birlikte 46 haftada ve haftalık olarak geri ödenir. Taksitleri mikrokredi çalışanı mahalle veya köye gelerek tahsilatı yapar."

Mikrokredinin performansa göre her yıl bin lira artırılabileceğine değinen Varoğlu, yıllık 100 lira ile 4 bin lira arasında kredi alan üyelerin bulunduğunu ifade etti.

Kaymakam Çelik ise aldığı bilgilerin ardından Kırıkhan'da iş hayatına atılan kadınların yaptığı işleri öğrendikten sonra girişimci kadınları kutladı.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkhanlı Kadın Girişimciler İş Hayatına Atılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement