Kırklardağı Davasında 9 Tahliye - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kırklardağı Davasında 9 Tahliye

Kırklardağı Davasında 9 Tahliye
16.10.2016 17:59

Kırklardağı'nın üzerinde konut projesinde, PKK'ye fon aktarıldığı iddialarına ilişkin açılan davanın ilk duruşmasında 9 tutuklu sanık tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, merkez Sur ilçesi tarihi Kırklar Dağı'nda 725 konut yapımını öngören projenin gerçekleşmesi için PKK'ye projenin yüzde 7'si oranında fon aktarıldığı iddiaları üzerine 2015 yılında soruşturma başlattı. 36 şüpheli hakkındaki soruşturma kapsamında Ağustos ayında operasyon yapılırken, adli mercilerce tutuklanan 14 kişiden 5'i süreç içinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, 11'i tutuklu 32 şüpheli hakkında 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'nitelikli yağma' suçlarından 15'er yıldan 25'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

İlk Duruşmada 9 Tahliye

İddianamenin kabul edilmesi ile birlikte 9'u tutuklu 32 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasına 9 tutuklu sanık ile avukatları katılırken, mahkeme başkanı sanıklar hakkındaki suçlamaları okudu. Daha sonra savunmaları alınan sanıklar, atılı suçu işlemediklerini, herhangi bir örgütle bağlantılarının olmadığını söyledi. Kararını açıklayan Mahkeme, tutuklu 9 sanığın da tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kırklardağı Davasında 9 Tahliye - Son Dakika


Advertisement