Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan."Trakya, Tarihi ve Kültürel Mirası ile Doğal Güzelliklerini... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan."Trakya, Tarihi ve Kültürel Mirası ile Doğal Güzelliklerini...

21.03.2012 18:40

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Trakya'nın tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzelliklerini kullanarak yerli turizmden yeterli payı alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Trakya'nın tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzelliklerini kullanarak yerli turizmden yeterli payı alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çağlayan, Tarihi Kentler Birliği "Trakya Kültür Odaklı Gelişim ve Eylem Planı" toplantısında yaptığı konuşmada, Trakya'nın yerli turizmden çok az pay aldığını söyledi.

Kırklareli'nin yerleşim biriminin M.Ö. 6 bin yıl öncesine uzandığını anlatan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Trakya bölgesi tarih süresince binlerce yıl çok değişik kavimlerin ve devletlerin hüküm sürdüğü bir alan olmuştur. Roma ve Bizans döneminin de uzun süre hüküm sürdüğü Trakya, 1360 yılından sonra Osmanlı İmparatorluğu'na geçiyor. En az 400 yıl çok sakin bir dönem geçirmiştir. Trakya'nın stratejik önemi vardır, toprakları iyidir. İnsan yapısı hoş görülü ve çalışkandır, eğitime çok önem verilir."

Çağlayan, Trakya insanının yeterince girişken olmadığını savunarak,

"Trakya, tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzelliklerini kullanarak yerli turizmden yeterli payı alması gerekir" dedi.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da Kırklareli'nin Bulgaristan'a sınır bir il olduğunu belirterek, yerli ve yabancı turistleri illerine davet etti.

Toplantı, görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan.'Trakya, Tarihi ve Kültürel Mirası ile Doğal Güzelliklerini... - Son Dakika


Advertisement